072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

ICT-leverancier Accenture is hersteld van een korte Lockbit ransomware-aanval

datum: 12-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

ICT-bedrijf Accenture is getroffen door ransomware. Het bedrijf bevestigt dat het is getroffen door Lockbit, maar zegt dat het veel van zijn diensten weer operationeel heeft. Inmiddels zijn er bestanden gelekt.

Accenture zou zijn getroffen door de Lockbit-ransomware, zeggen de criminelen, aldus een CNBC-journalist . De criminelen dreigen met het vrijgeven van veel informatie over het bedrijf. De getroffen systemen zijn sindsdien volledig hersteld, zei Accenture in een verklaring aan Reuters . "We ontdekten afwijkingen in onze netwerkomgevingen en hebben de geïnfecteerde servers onmiddellijk geïsoleerd", aldus het bedrijf. Accenture zegt ook back-ups te hebben gebruikt om de systemen te herstellen. Volgens het bedrijf heeft de ransomware-infectie geen invloed gehad op de werking van het bedrijf of de systemen die klanten gebruiken.

De criminelen lekten wel informatie uit het bedrijf. Volgens The Record zou het niet om gevoelige informatie gaan, maar om interne documenten zoals personeelshandleidingen en marketingmateriaal. Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk hoe de criminelen Accenture zijn binnengekomen. Het bedrijf is een van de grootste ICT-multinationals ter wereld en adviseert en begeleidt andere bedrijven bij hun cybersecurity.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01