072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Igor's LAB: Niet alle 4070-kaarten krijgen een controversiële 12Vhpwr-stekker

datum: 21-03-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

De aankomende GeForce RTX 4070-kaart wordt niet altijd geleverd met de controversiële 12Vhpwr-connector. De minder krachtige modellen met een TDP van 200W krijgen een normale 8-pins connector, schrijft Igor's LAB.

Bronnen vertellen Igor's LAB dat de aankomende GeForce RTX 4070-kaarten twee verschillende connectoren zullen hebben. Er zullen twee versies van de kaart zijn, afhankelijk van het thermische ontwerpvermogen of de tdp-uitvoer van de kaart. In de fabriek overgeklokte en daardoor vaak duurdere modellen krijgen een tdp van 225W, terwijl dat voor de basismodellen slechts 200W is die voor de adviesprijs te koop zullen zijn. De 225W-kaarten krijgen een 16-polige 12Vhpwr-stekker, maar de 200W-kaarten kunnen ook worden voorzien van een normale 8-polige stekker van Nvidia.

De 12Vhpwr-connector is controversieel. Die aansluiting is nodig op recente, krachtige videokaarten die een hoog stroomverbruik hebben, maar de connector is vatbaar voor hitteproblemen wanneer deze slecht contact maakt, bijvoorbeeld bij een verkeerde aansluiting. Zo kwamen er verhalen naar buiten over gebruikers waarbij de stekkers smolten en schade konden toebrengen aan videokaarten. Tweakers schreef vorig jaar een achtergrondartikel over de connector . De problemen doen zich overigens niet bij alle aansluitingen voor; Igor's LAB ontdekte eerder dat Nvidia twee fabrikanten die connector liet maken, maar slechts één van hen veroorzaakte problemen. De 12Vhpwr-stekker is geschikt voor vermogens tot 350W per stekker, terwijl een 8-pins stekker geschikt is voor maximaal 150W.

De 12Vhpwr-stekker wordt gebruikt met alle RTX 4000-kaarten die tot nu toe zijn uitgebracht, inclusief de RTX 4070 Ti. De verwachting was al dat minder krachtige kaarten in de toekomst volstaan met een conventionele achtpolige stekker. Nvidia heeft de ontwikkeling nog niet bevestigd, maar Igor's LAB citeert bronnen bij kaartfabrikanten.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01