072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

India wil digitale roepie ontwikkelen en meer cryptocurrencies belasten

datum: 03-02-2022Categorie: InternetBron: Tweakers

India wil binnen twee jaar een eigen digitale valuta hebben. Het land wil een Digitale Roepie uitgeven via de centrale bank van het land. India wil ook 30 procent belasting heffen op alle vormen van cryptocurrencies.

De Indiase minister van Financiën Nirmala Sitharaman noemt dat plan tijdens de presentatie van de begroting voor het komende jaar . Daarin zegt ze dat de centrale bank van India ergens in de loop van het boekjaar met een digitale roepie moet komen, een digitale variant van de nationale munteenheid van het land. Het fiscale jaar van India begint op 1 april. De munt zou dus in 2022 of begin 2023 moeten uitkomen. Sitharaman geeft niet veel details over hoe de munt eruit zou moeten zien of hoe deze in de praktijk zou moeten werken. Ze zegt dat het op een blockchain zal draaien en dat het idee erachter is dat een digitale valuta een "grote boost " kan zijn voor de digitale economie in het land.

Ook stelt de minister voor om meer belasting te heffen op cryptocurrencies en andere digitale activa. In een begeleidende memo zegt Sitharaman dat het land een vlaktaks van 30 procent wil op alle inkomsten uit cryptocurrency. Bovendien zou er een belasting van één procent worden geheven op alle verkopen van cryptocurrency. Andere crypto-activa, zoals NFT's, zouden ook fiscaal zwaar worden. De belasting is hoger dan de Indiase heffing van 15 procent op inkomen uit onroerend goed, maar nog steeds beter dan een volledig verbod op cryptocurrency. Beleggers waren daar huiverig voor omdat er al langer geruchten gingen dat India cryptocurrencies helemaal zou willen verbieden .

India is niet het eerste land dat een eigen digitale valuta wil hebben. De Chinese centrale bank voert al uitgebreide experimenten uit met een Digitale Yuan. Andere landen, waaronder Nigeria, de Bahama's, Grenada en enkele Caribische eilanden hebben al hun eigen munteenheid. Japan en de Verenigde Staten onderzoeken de mogelijkheden en Europa heeft al aangegeven een digitale euro te gaan ontwikkelen .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01