072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Instagram krijgt optie om 'gevoelige berichten' eruit te filteren

datum: 21-07-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Facebook heeft een nieuwe optie voor Instagram aangekondigd waarmee gebruikers kunnen kiezen hoeveel "gevoelige berichten" ze willen zien in het Discover-scherm van Instagram. Ze kunnen ervoor kiezen suggestieve berichten toe te staan of uit te filteren.

Gevoelige berichten zijn berichten die niet noodzakelijkerwijs in strijd zijn met de gebruiksrichtlijnen van Instagram, maar die van seksuele aard kunnen zijn of geweld suggereren. De nieuwe modus moet gebruikers meer controle geven over welke inhoud ze zien op de Ontdek-pagina.

Gebruikers kunnen kiezen voor toestaan, beperken en verder beperken. Standaard is de modus ingesteld op beperken. Hiermee worden de meeste foto's en video's gefilterd die mogelijk aanstootgevend zijn. Gebruikers onder de achttien jaar kunnen er niet voor kiezen gevoelige berichten toe te staan; ze worden standaard uitgefilterd.

Om aan te passen wat wordt gefilterd, moeten gebruikers op Account in de instellingen klikken en vervolgens op Controleren op gevoelige inhoud. Facebook legt niet uit hoe Instagram deze berichten filtert.

Instagram verwijdert standaard gewelddadige berichten, naaktfoto's, seksuele handelingen en berichten waarin reclame wordt gemaakt voor tabaksproducten, erotische producten en drugs. Toch zijn er veel berichten die op het randje staan. Mensen die daar last van hebben. kan de nieuwe optie gebruiken om die inhoud ook te filteren.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01