072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Instagram plaatst accounts van gebruikers onder de 16 automatisch op privé

datum: 27-07-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Instagram zet accounts van mensen onder de 16 jaar automatisch op privé. Hiermee wil Facebook jongeren een 'veiligere' online ervaring garanderen. Adverteerders kunnen binnenkort advertenties targeten op 18-jarigen met slechts drie parameters.

Met de maatregel, gericht op gebruikers onder de 16 jaar , wil moederbedrijf Facebook het voor 'verdachte accounts' moeilijker maken om jongeren te vinden en te contacteren. Verdachte accounts zijn accounts die "onlangs zijn geblokkeerd of gerapporteerd door een jonge gebruiker", aldus Facebook. De mogelijkheid om het account openbaar te maken blijft beschikbaar. De maatregel zal eerst van kracht worden in de Verenigde Staten, Australië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Japan. Het is niet duidelijk wanneer de rest van de wereld aan de beurt is.

Voortaan gelden ook voor adverteerders beperkingen. Binnenkort kunnen ze alleen nog specifiek op jongeren onder de 18 jaar adverteren op basis van drie parameters: hun leeftijd, geslacht en locatie. Gericht adverteren via hun activiteit op andere websites of apps is dan niet meer mogelijk. Deze maatregel wordt de komende weken wereldwijd uitgerold en is van kracht op Instagram, Facebook en Messenger.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01