072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

Intel: Alder Lake CPU DRM-problemen opgelost voor alle games

datum: 10-01-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

Intel heeft zijn lijst met games die vanwege DRM-software niet compatibel zijn met Intel's Alder Lake-CPU's opnieuw bijgewerkt. Volgens het bedrijf zijn alle DRM-problemen met zijn nieuwe processors nu opgelost op Windows 11 en Windows 10.

Intel meldt op zijn ondersteuningswebsite dat "het DRM-probleem op de twaalfde generatie Intel Core-processors" is opgelost. Het bedrijf zegt hiervoor samen te werken met game-ontwikkelaars en Microsoft. "Op dit moment zijn alle games waarvan oorspronkelijk was vastgesteld dat ze dit DRM-probleem hadden, opgelost via gamepatches of OS-updates", aldus het bedrijf. Daarom wordt gebruikers aangeraden de nieuwste Windows-updates te installeren.

Aanvankelijk werkten 91 games niet rechtstreeks met Intel's Alder Lake CPU's, hoewel dat aantal vorige maand werd teruggebracht tot twee; alleen Assassin's Creed: Valhalla en Fernbus Simulator werkten nog niet, maar de problemen met die games zijn nu ook opgelost.

Het probleem werd veroorzaakt door het hybride ontwerp van de Alder Lake-processors; Naast prestatiegerichte P-cores introduceerde Intel ook energiezuinige E-cores in deze chips. Volgens Intel was er bepaalde DRM-software die de E-cores herkende als cores van een extra pc. Volgens het bedrijf leidde dit tot compatibiliteitsproblemen, waardoor games crashten. Als tijdelijke oplossing zouden gebruikers de E-cores tijdelijk op stand-by kunnen zetten.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01