072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Intel: Alder Lake CPU DRM-problemen opgelost voor alle games

datum: 10-01-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Intel heeft zijn lijst met games die vanwege DRM-software niet compatibel zijn met Intel's Alder Lake-CPU's opnieuw bijgewerkt. Volgens het bedrijf zijn alle DRM-problemen met zijn nieuwe processors nu opgelost op Windows 11 en Windows 10.

Intel meldt op zijn ondersteuningswebsite dat "het DRM-probleem op de twaalfde generatie Intel Core-processors" is opgelost. Het bedrijf zegt hiervoor samen te werken met game-ontwikkelaars en Microsoft. "Op dit moment zijn alle games waarvan oorspronkelijk was vastgesteld dat ze dit DRM-probleem hadden, opgelost via gamepatches of OS-updates", aldus het bedrijf. Daarom wordt gebruikers aangeraden de nieuwste Windows-updates te installeren.

Aanvankelijk werkten 91 games niet rechtstreeks met Intel's Alder Lake CPU's, hoewel dat aantal vorige maand werd teruggebracht tot twee; alleen Assassin's Creed: Valhalla en Fernbus Simulator werkten nog niet, maar de problemen met die games zijn nu ook opgelost.

Het probleem werd veroorzaakt door het hybride ontwerp van de Alder Lake-processors; Naast prestatiegerichte P-cores introduceerde Intel ook energiezuinige E-cores in deze chips. Volgens Intel was er bepaalde DRM-software die de E-cores herkende als cores van een extra pc. Volgens het bedrijf leidde dit tot compatibiliteitsproblemen, waardoor games crashten. Als tijdelijke oplossing zouden gebruikers de E-cores tijdelijk op stand-by kunnen zetten.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01