072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Intel Arc 380 videokaart stelt teleur in eerste reviews

datum: 20-07-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Diverse hardware sites hebben vanmiddag reviews van de Intel Arc 380 videokaart online gezet. De Arc 380 is onlangs uitgebracht, maar is momenteel alleen verkrijgbaar in China door Intel. De Duitse hardwaresites Computerbase, Golem en Igor's Lab kochten de nieuwe videokaart van Intel via Chinese platforms en testten deze.

Met de Arc-serie betreedt Intel de markt voor losse videokaarten. Vergeleken met concurrenten AMD en Nvidia staat de Arc 380 tegenover de Radeon RX 6400 en GeForce GTX 1650 Super. De adviesprijs van de Arc 380 zou zijn vastgesteld op 130 tot 140 dollar.

De prestaties van de Intel Arc 380 vallen volgens de publicaties tegen. De reden hiervoor lijkt niet zozeer de beperkte rekenkracht voor het prijssegment, maar vooral de huidige staat van de drivers. Meerdere games konden niet worden gespeeld, vooral niet wanneer Resizable BAR op het testsysteem was uitgeschakeld. Deze techniek maakt deel uit van de PCI-Express-standaard en maakt efficiëntere toegang tot grotere hoeveelheden videogeheugen mogelijk. Dat de Arc-videokaart zo sterk afhankelijk is van ReBar om stabiel te functioneren, is opvallend omdat AMD en Nvidia wel wisselende prestatiewinst halen uit deze techniek, maar geen ReBar nodig hebben voor een stabiele werking.

De huidige drivers voor de Arc 380 kunnen ook niet overweg met ReBar op AMD's Ryzen-processors, de functie werkt alleen met deze technologie op Intel's eigen processors. In combinatie met de stabiliteitsproblemen betekent dit dat Intel Arc-videokaarten momenteel alleen in een beperkt aantal scenario's voor gamingdoeleinden kunnen worden gebruikt. Het is momenteel onduidelijk wanneer Intel ondersteuning voor ReBar op Ryzen-processors aan de Arc-stuurprogramma's zal toevoegen.

Volgens de testresultaten van de Duitse site Golem.de kan de Intel Arc 380 bijna concurreren met een GeForce GTX 1650 wanneer ReBar is ingeschakeld. Zonder deze functie zijn zowel de gemiddelde framesnelheden als de frametijden slechter. De verhoudingen tussen de afname van framesnelheden en frametijden verschillen per game wanneer ReBar is uitgeschakeld. In The Witcher 3 zijn de frametijden zowel met als zonder ReBar bijzonder slecht. Golem besloot toen een uitgebreidere frametime-grafiek te plotten, waardoor pijnlijk duidelijk wordt hoeveel werk Intel nog moet verzetten op het gebied van drivers voor de Arc-serie videokaarten voordat we kunnen spreken van een vloeiende reeks beelden, en dus een prettige spelervaring.

U kunt volledige recensies van de Intel Arc 380 lezen op ComputerBase , Golem en Igor's Lab .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01