072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Intel: Arc Alchemist desktop grafische kaarten worden uitgebracht in Q2

datum: 17-02-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Intel's Arc Alchemist desktop grafische kaarten zullen in het tweede kwartaal van dit jaar worden uitgebracht. Laptops met Arc GPU's verschijnen in het eerste kwartaal, zoals al bekend was. Intel kondigt ook streamingdienst Project Endgame aan, maar geeft daar weinig details over.

Intel schrijft dat het bedrijf in het tweede kwartaal Arc Alchemist - invoegkaarten voor desktops zal gaan leveren. Workstation-GPU's zullen "tegen het derde kwartaal" volgen, zegt de chipmaker. Het bedrijf geeft ook aan dat OEM's dit kwartaal hun eerste laptops met Arc Alchemist GPU's zullen uitbrengen.

Het bedrijf zei eerder dat Arch Alchemist GPU's in het eerste kwartaal in laptops zullen verschijnen. Op CES in januari zei Intel dat zijn Arc Alchemist grafische kaarten in het eerste kwartaal zouden worden uitgebracht, hoewel het destijds alleen sprak over "integratie in systemen". van OEM's. In totaal verwacht Intel tegen 2022 4 miljoen afzonderlijke GPU's te leveren. Dat geldt echter ook voor andere GPU's, zoals de aankomende Ponte Vecchio-chip voor datacenters en high-performance computing .

Intel kondigde eerder zijn Arc Alchemist grafische kaarten aan . Deze chips zijn bedoeld als losse GPU's voor laptops en desktops. Intel maakt deze Arc Alchemist grafische kaarten niet zelf. In plaats daarvan worden ze gemaakt bij TSMC, op het 6nm-proces. De videokaarten krijgen ondersteuning voor ray tracing en Intel XeSS, een tegenhanger van AMD FSR en Nvidia DLSS.

De fabrikant geeft ook aan begonnen te zijn met de ontwikkeling van de Arc Celestial-architectuur. Dat wordt de derde generatie Arc GPU van het bedrijf. Intel schrijft dat Celestial bedoeld is voor het 'ultra-enthousiaste' marktsegment. Daarnaast kondigt Intel Project Endgame aan. Dat lijkt te gaan om een streamingdienst die draait op Arc GPU's. Project Endgame biedt gebruikers toegang tot Intel Arc GPU's via een service voor een altijd toegankelijke computerervaring met lage latentie . Dat zou vergelijkbaar zijn met Nvidia's GeForce NOW. Intel zegt dat Project Endgame later dit jaar beschikbaar zal zijn, maar zal geen verdere details delen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01