072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Intel begint met de bouw van twee nieuwe chipfabrieken in Arizona

datum: 25-09-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Intel is begonnen met de bouw van twee nieuwe chipfabrieken in de Amerikaanse staat Arizona. Deze fabrieken, die Fab 52 en Fab 62 gaan heten, kosten samen 20 miljard dollar en zouden tegen 2024 volledig operationeel moeten zijn.

Intel meldt in een persbericht dat de twee nieuwe chipfabrieken onder meer chips gaan produceren op de Intel 20A-node. Die naam verwijst naar 20 ngström, wat overeenkomt met 2nm. De chipgigant kondigde eerder dit jaar zijn nieuwe productie- roadmap aan en gaf al aan zijn 20A-proces in de eerste helft van 2024 te introduceren. De nieuwe chipfabrieken zullen dan ook een grote rol spelen in Intel's doel om in 2025 opnieuw het leiderschap in de halfgeleidersector te herwinnen. .

De twee nieuwe fabs zal ook de eerste Intel-chip fabrieken om reserve productiecapaciteit voor externe klanten. Intel gaf in maart aan ook chips te gaan produceren voor andere bedrijven en enkele bedrijven hebben inmiddels aangegeven daar gebruik van te gaan maken. Zo gaat Intel vanaf 2024 chips produceren voor Qualcomm , waarvan de SOC's worden gebruikt in smartphones en laptops. Het Intel 20A-proces zou ook worden gebruikt.

Volgens Intel moeten de nieuwe chipfabrieken in totaal 3.000 hightech banen opleveren, naast 3.000 banen in de bouw en 13.000 "indirecte" banen in de lokale gemeenschap rond de fabrieken in Arizona. Het is nog niet bekend wat de productiecapaciteit van de nieuwe chipfabrieken wordt, maar Intel-topman Pat Gelsinger vertelt Reuters dat het om 'duizenden wafers per week' gaat.

Volgens Gelsinger is Intel ook van plan om voor eind 2021 nog een Intel-campus aan te kondigen, waar uiteindelijk acht nieuwe chipfabrieken komen. Het bedrijf gaf eerder al aan die mogelijkheden te onderzoeken. Waar deze nieuwe chipfabrieken komen te staan, is niet bekend, maar het bedrijf meldde in augustus dat het 'wijd' uitkijkt over de VS.

“We zijn momenteel in gesprek met een aantal staten in de VS die ons voorstellen doen voor locaties op het gebied van energie, water, milieu, nabij universiteiten, vaardigheidscapaciteit. Ik verwacht voor het einde van dit jaar een aankondiging te kunnen doen. aan die locatie kan doen", vertelde Gelsinger in een interview aan The Washington Post.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01