072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Intel demonstreert Raptor Lake CPU met 24 cores

datum: 18-02-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Intel hield zijn eerste openbare demonstratie van Raptor Lake, de opkomende generatie processors, tijdens zijn investeerdersevenement. Het bedrijf bevestigde tegelijkertijd de komst van opvolgers Meteor Lake, Arrow Lake en Lunar Lake.

Intel toonde de 32 threads van een Raptor Lake-processor in taakbeheer van Windows 11. Het bedrijf demonstreerde eerst hoe het Blendle-programma alle cores volledig laadde. Vervolgens minimaliseerde Intel Blendle en voerde een rekenintensieve bewerking uit in Adobe After Effects. Blendle nam nog steeds de threads van de efficiënte cores op de achtergrond en laadde ze voor 100 procent, terwijl de krachtige cores de wiskunde deden voor After Effects.

Raptor Lake is de opvolger van Alder Lake en de eerste processors zouden dit jaar moeten verschijnen. De krachtigste processor van de Raptor Lake-generatie biedt 24 cores en 32 threads; het gaat om acht zogenaamde Performance cores en zestien Efficient cores. Jim Johnson van Intel's Client Computing Group beloofde "dubbelcijferige" prestatieverbeteringen ten opzichte van het huidige Alder Lake, zonder verdere details te verstrekken. De processors zijn socket- en BGA-compatibel met Alder Lake-systemen. Intel noemde verder de combinatie met een aankomende M.2-module die hardwareversnelling kan bieden voor computerwerk met betrekking tot kunstmatige intelligentie.

Op zijn Intel Investor-event gaf het bedrijf een kijkje in de toekomst. Meteor Lake en Arrow Lake zouden bijvoorbeeld respectievelijk in 2023 en 2024 moeten verschijnen. Dit zijn processorgeneraties die Intel maakt op zijn 'Intel 4'-knooppunt, oftewel 7nm-proces , en die uit meerdere chiplets bestaan. Intel verbindt deze met elkaar via EMIB, wat staat voor embedded die interconnect bridge , en gebruikt zijn Foveros-techniek om chips op een enkel pakket te stapelen. Meteor Lake krijgt een geïntegreerde GPU op basis van de Xe-architectuur en een accelerator voor AI-rekenbelastingen.

Tegen 2024 hoopt Intel zijn 20A-knooppunt in te zetten. Intel beweert in het ngström-tijdperk te zijn, maar het knooppunt kan worden gekwalificeerd als een '2nm'-proces. Vanaf 2024 ligt Lunar Lake op 18A. Intel richt zich naar eigen zeggen vooral op de combinatie van economie en performance. Intel kan dan in 2014 Arrow Lake gebruiken voor krachtigere systemen en Lunar Lake voor efficiëntere apparaten, maar details hierover heeft het bedrijf nog niet gegeven.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01