072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Intel-foto vermeldt 80Gbit/s voor aankomende Thunderbolt-generatie

datum: 02-08-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Een inmiddels verwijderde foto, genomen in Intel's validatielab in Israël, laat zien dat het bedrijf werkt aan 80Gbit/s-verbindingen voor de komende Thunderbolt-generatie. Die generatie zou weer moeten werken in combinatie met USB-C.

De foto toont een poster die 80 PHY-technologie beschrijft, wat aangeeft dat Intel werkt aan een fysieke laag voor 80Gbit/s-verbindingen. Dat is twee keer de bandbreedte van de huidige Thunderbolt 4-generatie. De foto werd dit weekend gepubliceerd door Gregory Bryant , algemeen directeur van Intel's Client Computing Group. Hij bezocht de R&D-faciliteit van Intel in Israël. De foto is inmiddels verwijderd, maar AnandTech pikte het nieuws op na een tip van Wikichips David Schor.

De poster in de afbeelding beschrijft dat 'USB 80G het bestaande USB-C-ecosysteem wil ondersteunen'. Bovendien is de technologie gebaseerd op PAM-3 modulatie. PAM staat voor pulsamplitudemodulatie , een modulatietechniek voor het verzenden van signalen over kabels.

PAM 2-level, of non-return-to-zero, gebruikt 1 bit, of 0 en 1. PAM-4, gebruikt voor onder meer 400Gbit/s Ethernet, gebruikt 2 bits, of vier spanningsniveaus, om om 00, 01, 11 en 10 te verzenden. PAM-3, dat Intel blijkbaar gebruikt in de ontwikkeling voor de komende Thunderbolt-generatie, gebruikt op zijn beurt -1, 0 en 1 in signaaloverdracht, waardoor de bandbreedte tussen die van PAM-2 en PAM-4.

Het is niet bekend wanneer de volgende Thunderbolt-generatie klaar moet zijn. Intel kondigde vorig jaar Thunderbolt 4 aan. Thunderbolt 3 is van 2015.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01