072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

Intel geeft aan welke games nog steeds niet compatibel zijn met Alder Lake vanwege DRM

datum: 05-11-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Intel heeft een lijst gepubliceerd met games die problemen hebben wanneer gebruikers ze proberen uit te voeren op Windows 11- en Windows 10-systemen met Alder Lake-processors van de volgende generatie. De oorzaak ligt bij het beheer van digitale rechten.

Intel toont een lijst van 22 games die problemen hebben met Alder Lake op zowel Windows 11 als Windows 10, en een lijst van 29 games die niet draaien in combinatie met Windows 10. Deze omvatten Anthem, Assassin's Creed: Valhalla en Star Wars Jedi Fallen Volgorde.

De betrokken games zullen crashen als een gebruiker ze probeert te starten op een systeem met een Alder Lake-processor. Intel introduceerde donderdag de eerste processors van de Alder Lake-generatie , oftewel de twaalfde generatie Intel Core-processors.

Volgens Intel ligt de oorzaak van de problemen bij het DRM-systeem van de games. Dat zou ten onrechte de efficient-cores of E-cores van de processors als een apart systeem herkennen en daardoor de games niet draaien.

Intel werkt samen met de game- en DRM-ontwikkelaars aan patches. Half november zouden de eerste 11 games een patch moeten krijgen met een aankomende Windows 11-update. Iedereen die software uit de lijst van 29 games heeft die niet compatibel is met de combinatie van Windows 10 en Alder Lake kan volgens Intel wachten op patches, upgraden naar Windows 11 of een zogenaamde Scroll Lock-workaround toepassen.

Deze omzeiling bestaat uit het activeren van de Legacy Game Compatibility Mode in de bios en het inschakelen van Keyboard Scroll Lock na een herstart voordat het spel wordt uitgevoerd. In dat geval zou het spel beginnen. Na het spelen kunnen gebruikers de scrolllock weer uitschakelen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01