072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Intel haalt 'i' uit toekomstige Core-processornamen, komt met Core Ultra-merk

datum: 15-06-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Intel kondigt een rebrand aan voor zijn consumentenprocessors. Het bedrijf haalt de "i" uit zijn productnamen en onthult toekomstige chips als Core 3, 5, 7 en 9. Het bedrijf introduceert ook een Core Ultra-merk. De wijzigingen worden later dit jaar doorgevoerd.

De grootste verandering in de rebranding van Intel is het verwijderen van het voorvoegsel 'i' uit de processornamen. Zo wordt Core i3 vervangen door Core 3, wordt Core i5 Core 5 en krijgt de Core i7-serie de naam Core 7. Het bedrijf zal zijn toekomstige cpu's in twee varianten introduceren: mainstream-modellen en premium-varianten. Voor de laatste chips kondigt Intel een nieuw Core Ultra-merk aan, gereserveerd voor Intel's "meest geavanceerde consumentenprocessors". Intel zou bijvoorbeeld later dit jaar met Core Ultra 5, 7 of 9 chips kunnen komen.

Ook zal Intel geen generatie meer aanduiden in de namen van zijn productreeksen van Meteor Lake. Momenteel heet de Raptor Lake-serie bijvoorbeeld officieel "13th Gen Core". Het bedrijf zal de generaties blijven verwerken in de modelnamen van individuele processors. Daarnaast gaat Intel de modelnummers aanpassen, maar hoe die eruit gaan zien wil Intel nog niet bekendmaken.

Het bedrijf introduceert officieel de Core-naamswijziging met de release van Meteor Lake, Intel's aankomende generatie CPU's die later dit jaar gepland staan. Die processorreeks is vermoedelijk alleen bedoeld voor laptops; Intel heeft eerder gekletst om de desktopvarianten te schrappen ten gunste van een Raptor Lake-vernieuwing. Dat kon Tweakers tijdens Computex bevestigen op basis van eigen bronnen . De eerste Core Ultra-chips verschijnen op hun beurt in de tweede helft van dit jaar, meldt Intel.

Dit is de eerste merkverandering die Intel in jaren doorvoert in zijn reeks consumentenprocessors. De chipmaker introduceerde het Core i-merk in 2008, met de release van het Nehalem-platform. Daarvoor had het bedrijf onder meer de Core 2 Duo en Core 2 Quad series. Intel zegt dat het bedrijf met de wijziging zijn processornamen wil "vereenvoudigen". De wijzigingen zullen worden doorgevoerd in alle toekomstige Intel CPU-series, dus zowel voor laptops als desktops.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01