072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Intel hernoemt Pentium- en Celeron-CPU's in Intel-processor in 2023

datum: 16-09-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Intel gaat zijn Pentium- en Celeron-processors vervangen door een nieuwe merknaam: Intel Processor. Deze relatief goedkopere processors zullen vanaf volgend jaar hun oude merknamen in het laptopsegment verliezen.

Intel zegt dat deze stap betekent dat het zich beter kan richten op zijn 'vlaggenschipmerken', namelijk de Core, Evo en vPro. Daarentegen zijn de huidige Pentium- en Celeron-CPU's gegroepeerd onder de nieuwe naam Intel Processor. Het gaat onder meer om meerdere processorseries die volgens het bedrijf bedoeld zijn voor de essentiële productruimte .

Josh Newman, een vice-president bij Intel, zegt dat deze nieuwe Intel-processormerknaam voor zijn instapprocessors in de eerste plaats is ontworpen om Intel's aanbod voor de pc te vereenvoudigen, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om de juiste CPU voor hun behoeften te kiezen. Het is niet duidelijk hoe het bedrijf precies onderscheid wil maken tussen de instapprocessors en midrange-modellen.

Deze nieuwe merknaam heeft geen invloed op het bestaande aanbod van Intel of iets dat het bedrijf van plan is uit te brengen. Intel zal daarom geen productinhoudelijke wijzigingen aanbrengen in het aanbod, afgezien van de marketingnamen.

De naam Pentium werd voor het eerst gebruikt in 1993, destijds voor high-end desktops. Later werd de duurste processorreeks Core genoemd, waarna Pentium werd gebruikt voor de midrange CPU's. De naam Celeron werd in 1998 geïntroduceerd voor CPU's in goedkopere pc's.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01