072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Intel hint op release in 2025 voor grafische kaarten met Druid-generatie Arc GPU

datum: 26-11-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Als alles volgens plan verloopt, zouden in 2025 videokaarten met een Arc GPU van de Druid-generatie kunnen verschijnen, hint Intel. Druid is de vierde en laatste GPU die Intel op zijn roadmap heeft aangekondigd.

Intel's ARC Community Advocate suggereert dat er in 2025 kaarten met Druid GPU's zouden kunnen verschijnen. Hiermee reageert hij op een grap van een gebruiker dat er tegen die tijd mogelijk een RTX 6090 Super met TDP van 800W op de markt is. Volgens VideoCardz moet de opmerking van Intel's ARC-ambassadeur met een korreltje zout worden genomen, maar op basis van de roadmap werd 2025 al in aanmerking genomen als het jaar waarin de GPU zou verschijnen.

De roadmap, die Intel eerder dit jaar publiceerde, bevat vier generaties losse GPU's die het bedrijf aan het ontwikkelen is. Alchemist komt begin volgend jaar uit, eerste kwartaal voor laptops, tweede kwartaal voor desktops. Dat is de enige GPU met een vaste releasedatum. Dat van de rest is onbekend, maar volgens geruchten wil Intel elk jaar een nieuwe generatie introduceren. CEO van Intel's de Accelerated Computing Systems and Graphics Group, Raja Koduri, beloofd om meer binnenkort aan te kondigen over de plannen.

De opvolgers van Alchemist zijn Battlemage en Celestial. Intel maakt het op de Xe HPG-architectuur. De vierde generatie is Druid, waarbij Intel een nieuwe GPU-architectuur implementeert. Intel liet eerder al weten dat de naam van Druid's opvolger waarschijnlijk begint met een E.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01