072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Intel investeert 20 miljard dollar in nieuwe chipfabriek in Ohio

datum: 15-01-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

De aanstaande chipfabriek van Intel in de VS bevindt zich mogelijk in Ohio. Dat melden Amerikaanse media. Intel meldde eerder dat het plannen heeft voor een nieuwe chipfabriek in de VS, naast de twee fabs die momenteel in Arizona worden gebouwd.

Cleveland.com en Oregon Live claimen dat Intel's nieuwe productiefaciliteit zal worden gebouwd in New Albany, in de buurt van Columbus, de hoofdstad van Ohio. Volgens The Columbus Dispatch wordt een gebied van 3.190 hectare vrijgemaakt voor de site, wat overeenkomt met 1.291 hectare. Intel meldde eerder dat het een locatie in de VS wil waar het op termijn meerdere fabrieken kan opzetten.

Volgens Amerikaanse media gaat het bedrijf in eerste instantie 20 miljard dollar investeren in de nieuwe productielocatie, maar verdere financiële details zijn niet bekend. Daarnaast zullen naar verwachting 3000 medewerkers aan het werk zijn. Deze investeringen zullen op termijn waarschijnlijk worden uitgebreid. Intel zei eerder dat het van plan is om op langere termijn $ 60 tot $ 120 miljard te investeren in een nieuwe, onaangekondigde Amerikaanse productielocatie en dat het in de toekomst 10.000 directe banen moet creëren. Intel heeft nog niet bevestigd dat die locatie in Ohio zal zijn, maar het bedrijf zal naar verwachting binnenkort een officiële aankondiging doen, aldus Amerikaanse media.

Intel praat al langer over de komst van een nieuwe chipproductielocatie in de Verenigde Staten. Het bedrijf zei eerder dat het "een kleine stad" wil met meerdere fabrieken. Het bedrijf sprak van zes tot acht 'fab modules', die zich bijvoorbeeld zouden moeten richten op het produceren van chips op 'leading-edge' nodes, maar ook kunnen voorzien in verpakkingen voor chips met behulp van technieken als EMIB en Foveros .

Naast de vermeende locatie in Ohio is Intel vorig jaar al begonnen met de bouw van twee nieuwe chipfabrieken in de Amerikaanse staat Arizona. Die fabrieken moeten onder meer chips produceren op de Intel 20A-node. Daarnaast zou een deel van de productiecapaciteit gereserveerd worden voor externe klanten; Intel gaf in maart aan dat het ook chips gaat produceren voor andere bedrijven.

Ook buiten de VS is Intel van plan om uit te breiden; Het bedrijf wil onder meer een grote productielocatie in de EU opzetten. Het bedrijf zou zijn locatie in 2021 bekendmaken, maar heeft dat nog niet gedaan. Volgens anonieme bronnen van Bloomberg is Intel van plan om een chipfabriek in Duitsland te bouwen, een onderzoeks- en ontwerpafdeling op te zetten in Frankrijk en een test- en assemblageafdeling te bouwen in Italië, hoewel dit nog niet is bevestigd.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01