072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Intel kondigt asic aan voor bitcoin mining tijdens ISSCC

datum: 18-01-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

Intel is van plan om een asic aan te kondigen op de ISSCC-conferentie die specifiek gericht is op het minen van bitcoin. Gevonden in de conferentieagenda is een presentatie van Intel met de titel "Bonanza Mine" en een verwijzing naar een bitcoin mining asic.

De presentatie is ontdekt door Tom's Hardware en zal eind februari plaatsvinden. Daar vertelt Intel je waarschijnlijk meer over de nieuwe asic. Op dit moment heeft de fabrikant nog niet gereageerd op het gerucht. De presentatie staat gepland voor 23 februari en zal volgens Tom's Hardware ook een videodemo van de chip bevatten.

Intel omschrijft de chip als een 'ultra-low-voltage energy-efficient bitcoin mining asic'. Vermoedelijk wil de fabrikant met deze chip de concurrentie aangaan met andere asics die specifiek gericht zijn op het minen van bitcoin.

GPU's worden veel gebruikt voor cryptomining, die Intel binnenkort zal introduceren. Intel heeft eerder aangegeven liever niet te zien dat zijn GPU's worden gebruikt voor cryptomines. Deze asic lijkt Intel's antwoord te zijn op de vraag naar efficiënte mining-chips.

Intel zou niet het eerste bedrijf zijn dat met een asic komt specifiek voor mijnbouw. De Chinese fabrikant Bitmain heeft al geruime tijd asics specifiek voor het minen van bitcoin. Daarnaast heeft Samsung ook aangekondigd te werken aan een asic voor mining.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01