072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Intel levert 50 miljoen Tiger Lake-processors

datum: 23-07-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Intel heeft inmiddels vijftig miljoen processors geleverd van de vorig jaar aangekondigde Tiger Lake-generatie. Het chipbedrijf leverde het afgelopen kwartaal meer laptopprocessors, maar de gemiddelde prijs daalde.

De 10nm-productie van de Tiger Lake-processors verloopt beter dan verwacht en inmiddels zijn er vijftig miljoen processors van de generatie geleverd. Dat maakte het chipbedrijf bekend bij de publicatie van de kwartaalcijfers . Intel introduceerde vorig jaar september Tiger Lake . De processors hebben Willow Cove-cores vervaardigd op 10nm++ en GPU's op basis van de Xe-architectuur.

In de tweede helft van het jaar verwacht Intel enkele miljoenen processors van de Alder Lake-generatie te leveren en Meteor Lake ligt op schema om in 2023 te verschijnen. Alder Lake is de opvolger van Rocket Lake op desktop en Tiger Lake op laptops, en zal bestaan uit van een combinatie van zuinige en krachtige kernen. Intel maakt Meteor Lake op 7nm.

Intel's inkomsten uit laptopprocessors stegen in het kwartaal met 15 procent in vergelijking met vorig jaar. Dit was vooral te danken aan een forse stijging van de leveringen. De gemiddelde prijs van de geleverde laptopchips daalde met 17 procent. Volgens Intel komt dit doordat het inmiddels meer 'small core' producten in zijn processorassortiment heeft. Het bedrijf doelt waarschijnlijk op de komst van de Jasper Lake Pentiums en Celerons begin dit jaar. Dit zijn goedkope dual-cores en quad-cores die hun weg vinden naar budgetlaptops en notebooks voor de onderwijsmarkt.

De omzet van desktopprocessors steeg met 11 procent, maar ook hier daalde de gemiddelde prijs met 5 procent. De totale omzet van Intel's Client Computing Group bedroeg 10,1 miljard dollar, ofwel 8,58 miljard euro. Dat is 6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De kwartaalomzet van de Data Center Group daalde met 9 procent tot $ 6,5 miljard.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01