072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Intel Meteor Lake CPU's krijgen TDP van 5-125W en GPU met 96 tot 192 EU's

datum: 26-07-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Intel heeft meer details gegeven over zijn Meteor Lake-processors die in 2023 uitkomen. Er komen varianten met TDP's van 5 tot 125W en processors bestaan uit drie dies, die worden gecombineerd met Foveros-technologie. De GPU heeft maximaal 192 uitvoeringseenheden.

Intel gaf eerder dit jaar de eerste details over Meteor Lake. Dat is de generatie consumentenprocessors die in 2023 op de markt komt en gemaakt gaat worden op Intel's '7nm'-proces. Dat knooppunt heet nu 'Intel 4' en Intel zal meer bekendmaken over de samenstelling van de chip. Voor het ontwerp van de Meteor Lake-processors zal Intel de tweede generatie van zijn Foveros-chipstapeltechnologie gebruiken. Het heeft een bump pitch van 36 micron, wat de verbindingen tussen de afzonderlijke chips verdubbelt in vergelijking met de eerste Foveros-generatie.

De Intel Accelerated 2021-presentatie bevat ook afbeeldingen van Meteor Lake. Het laat zien dat de chip uit drie delen bestaat: een compute-die, een soc en een gpu-die met 96 tot 192 uitvoeringseenheden . Over het aantal CPU-cores is nog niets bekend en specificaties van de GPU zijn nog niet bekend. In de huidige Tiger Lake-processors gebruikt Intel Xe GPU's met maximaal 96 EU's.

Er komen Meteor Lake-processors met een TDP van 5W tot 125W. Dat lijkt erop te wijzen dat er veel varianten van de CPU's zijn, waaronder zuinige versies voor laptops en krachtige varianten voor desktops.

De presentatie toont ook voor het eerst het ontwerp van de Alder Lake-processors. Ze worden gemaakt op 'Intel 7' en komen later dit jaar uit. Het is al bekend dat deze generatie een ontwerp heeft met zuinige kleine kernen en krachtige grote kernen. De render in Intel's presentatie toont een processor met acht grote kernen en acht kleine kernen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01