072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Intel overweegt productprijzen tot 20% te verhogen

datum: 15-07-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Intel zal dit najaar de prijzen van zijn producten verhogen, zegt Nikkei Asia. Een van de bronnen zegt dat er sprake is van een prijsstijging van twintig procent, al zou het voor andere producten minder kunnen zijn. Het bedrijf wil het merendeel van alle prijzen verhogen.

De chipmaker zou klanten nu informeren over de aanstaande prijsstijgingen, vertelden leidinggevenden van de chipindustrie aan Nikkei Asia . Het zou gaan om producten als CPU's voor zowel pc's als servers, maar ook om andere componenten, zoals wifi-chips.

Intel heeft nog niet besloten hoeveel de prijzen zullen stijgen. Vermoedelijk wil het bedrijf niet dat alle prijzen met hetzelfde percentage stijgen. Een van de bronnen zegt dat hoewel sommige producten waarschijnlijk een paar procent duurder zullen zijn, de prijzen van andere producten met 10 of 20 procent of meer kunnen stijgen.

Nikkei Asia merkt op dat de markt een onzekere toekomst heeft en dat het moeilijk is om prijzen voor producten vast te stellen. Enerzijds worden veel zaken in de supply chain duurder, zoals materialen, verzending en arbeid. Hoge inflatie betekent dat klanten minder te besteden hebben aan producten. Intel zegt al prijsstijgingen te onderzoeken in de kwartaalcijfers. Het bedrijf bevestigt nu klanten binnen de sector te informeren over die prijsverhogingen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01