072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Intel presenteert eind juli voortgang met processen en verpakkingen

datum: 13-07-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Intel geeft op 26 juli om 23.00 uur Nederlandse tijd een presentatie over de voortgang die het bedrijf maakt met haar productieprocessen en verpakkingstechnieken. De presentatie gaat dieper in op de strategiewijzigingen die Intel in maart aankondigde.

De presentatie wordt live gestreamd en gegeven door Intel CEO Pat Gelsinger, samen met Ann Kelleher. Ze is senior vicepresident en algemeen directeur technologieontwikkeling bij de processorfabrikant.

Volgens de aankondiging zullen de twee praten over innovaties in de productie en verpakking van chips en hun roadmaps in detail beschrijven. De presentatie volgt op de strategiewijzigingen die in maart zijn aangekondigd, aldus Intel. De processorfabrikant kondigde toen aan nieuwe chipfabrieken te gaan bouwen en ook voor andere fabrikanten te gaan produceren . Intel zei destijds ook de hulp in te roepen van chipfabrieken van derden, zoals TSMC.

Naar verwachting zullen Gelsinger en Kelleher op 26 juli onder meer praten over de voortgang van Intel's 7nm-proces. Intel is hier al een paar jaar mee bezig, maar het zal pas in 2023 zijn dat de eerste processors die volgens dat proces gemaakt zijn, op de markt komen. Misschien zal Intel ook meer details geven over hoe het zal samenwerken met derde partijen zoals TSMC.

In maart gaf Intel al wat details over zijn 7nm-proces en de Meteor Lake-S desktopprocessors die erop gemaakt gaan worden. Intel kondigde toen aan dat die processors een chiplet-ontwerp zullen hebben, net als AMD's Ryzen-processors. De processor bestaat niet uit één grote chip, maar uit meerdere onderdelen die gecombineerd worden. Dit maakt de productie efficiënter, omdat bij een productiefout een kleiner deel van de chipwafer verloren gaat.

Intel zal ook een gestapeld ontwerp toepassen voor Meteor Lake-S. Intel doet dit met zijn Foveros-technologie en paste dat eerder toe op de Lakefield-processors , waarbij geheugen bovenop de chip wordt geplaatst.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01