072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Intel presenteert eind juli voortgang met processen en verpakkingen

datum: 13-07-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Intel geeft op 26 juli om 23.00 uur Nederlandse tijd een presentatie over de voortgang die het bedrijf maakt met haar productieprocessen en verpakkingstechnieken. De presentatie gaat dieper in op de strategiewijzigingen die Intel in maart aankondigde.

De presentatie wordt live gestreamd en gegeven door Intel CEO Pat Gelsinger, samen met Ann Kelleher. Ze is senior vicepresident en algemeen directeur technologieontwikkeling bij de processorfabrikant.

Volgens de aankondiging zullen de twee praten over innovaties in de productie en verpakking van chips en hun roadmaps in detail beschrijven. De presentatie volgt op de strategiewijzigingen die in maart zijn aangekondigd, aldus Intel. De processorfabrikant kondigde toen aan nieuwe chipfabrieken te gaan bouwen en ook voor andere fabrikanten te gaan produceren . Intel zei destijds ook de hulp in te roepen van chipfabrieken van derden, zoals TSMC.

Naar verwachting zullen Gelsinger en Kelleher op 26 juli onder meer praten over de voortgang van Intel's 7nm-proces. Intel is hier al een paar jaar mee bezig, maar het zal pas in 2023 zijn dat de eerste processors die volgens dat proces gemaakt zijn, op de markt komen. Misschien zal Intel ook meer details geven over hoe het zal samenwerken met derde partijen zoals TSMC.

In maart gaf Intel al wat details over zijn 7nm-proces en de Meteor Lake-S desktopprocessors die erop gemaakt gaan worden. Intel kondigde toen aan dat die processors een chiplet-ontwerp zullen hebben, net als AMD's Ryzen-processors. De processor bestaat niet uit één grote chip, maar uit meerdere onderdelen die gecombineerd worden. Dit maakt de productie efficiënter, omdat bij een productiefout een kleiner deel van de chipwafer verloren gaat.

Intel zal ook een gestapeld ontwerp toepassen voor Meteor Lake-S. Intel doet dit met zijn Foveros-technologie en paste dat eerder toe op de Lakefield-processors , waarbij geheugen bovenop de chip wordt geplaatst.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01