072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Intel repareert hoog inactief gebruik van Arc GPU's met dubbele monitoren

datum: 06-03-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Intel zegt het probleem met het hoge energieverbruik in zijn Arc GPU's in combinatie met verschillende monitoren te hebben opgelost. Onder de juiste omstandigheden gaat dat verbruik van zo'n 40 naar zo'n 9 watt, meldt een gebruiker.

Dat meldt Intel op GitHub . Stuurprogrammaversie 31.0.101.4146 heeft de oplossing voor het probleem. Intel geeft wel bepaalde richtlijnen om de verbeteringen te realiseren, die vooral te maken hebben met de instellingen voor energiebeheer . Een commentator op GitHub meldt dat het verbruik van maximaal 40 naar maximaal 9 watt zal gaan. Ook het idle verbruik met een enkele monitor is iets gedaald: van 11 naar 7 naar 8 watt.

De Intel-medewerker op GitHub wil de verwachtingen wat temperen. Als gebruikers drie of vier beeldschermen hebben aangesloten op hun Arc GPU, kunnen de videokaarten nog steeds niet naar de lagere energiestand gaan die nodig is om de besparingen te realiseren.

Tests van Tweakers toonden ook aan dat het Intel-verbruik op hetzelfde niveau ligt als de grootste GPU's van AMD en Nvidia, zoals de 7900 XTX en RTX 4090, met drie tot vier keer zoveel transistors. Dat zijn niet de enige kinderziektes die de videokaarten van Intel hebben. Op het gebied van 3D-prestaties valt nog winst te behalen, zo blijkt uit benchmarks die de launch-drivers vergelijken met nieuwere releases.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01