072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Intel Sapphire Rapids CPU's en W790-chipset voor vandaag verschijnen op roadmap

datum: 03-07-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Er is een roadmap van Intel uitgelekt waarin Sapphire Rapids-processors voor consumenten worden genoemd. Dit zijn CPU's voor high-end desktops, die de Cascade Lake-X CPU's zullen opvolgen. De CPU's verschijnen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022.

De CPU's van Sapphire Rapids voor hedt worden verwacht tegen het einde van het tweede kwartaal van 2022, volgens een routekaart van VideoCardz . Dergelijke Hedt CPU's zijn bedoeld voor consumenten, bijvoorbeeld voor gebruik in werkstations. In dat marktsegment biedt Intel momenteel Cascade Lake-X-processors aan, die in 2019 zijn geïntroduceerd . De huidige Cascade Lake-X CPU's zijn gebouwd op Intel's 14nm node en bieden tot 18 cores. Sapphire Rapids wordt geproduceerd op Intel's 10nm-proces en zal naar verwachting een hoger aantal cores hebben.

De roadmap vermeldt ook een Intel W790-chipset. Dat suggereert dat Intel de naamgevingsconventie voor zijn hedt-chipsets aan het veranderen is. Chipsets van de vorige hedt-CPU's van de fabrikant hadden een X-prefix, zoals X299. W-serie chipsets zijn doorgaans gereserveerd voor Xeon-CPU's.

Intel heeft de aankomende hedt-processors nog niet officieel aangekondigd, dus concrete specificaties zijn nog niet bekend. Het bedrijf heeft echter al een Sapphire Rapids-platform voor servers en datacenters onthuld. Dat serverplatform stond aanvankelijk gepland voor dit jaar, maar Intel maakte deze week bekend dat het bedrijf de productie van die cpu's uitstelt tot 2021. Meer grootschalige productie start een kwartaal later en de processors zouden in de eerste helft van 2022 klaar moeten zijn. beschikbaar worden.

Het Sapphire Rapids-serverplatform krijgt ondersteuning voor DDR5 en PCIe 5.0, zo heeft Intel eerder bevestigd. Het bedrijf zal volgend jaar ook enkele Sapphire Rapids-modellen met geïntegreerd HBM-geheugen voor enterprise- en datacenterklanten in de Xeon Scalable-serie lanceren, maar het is niet bekend of dergelijke geheugenmodules ook beschikbaar zullen zijn voor de hedt-versie van Sapphire Rapids.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01