072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Intel Sapphire Rapids CPU's krijgen RAR-functie om TLB-shootdowns te forceren

datum: 08-07-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Intel geeft zijn volgende generatie Xeon-processors een functie genaamd Remote Action Requests. Hierdoor kunnen de processors hardwarematige opnames van de Translation Lookaside Buffer versnellen, wat zou moeten zorgen voor snellere berekeningen in het geheugen.

De nieuwe functie zal experimenteel in de nieuwe generatie Xeon-CPU's worden geplaatst, schrijft Intel op een ondersteuningspagina . Dit zijn toekomstige processors op basis van de Sapphire Rapids-architectuur. De functie wordt Remote Action Requests of RAR genoemd, die TLB-shootdowns door hardware kan forceren.

Momenteel worden dergelijke shootdowns in de Translation Lookaside Buffer alleen in software gedaan, maar door het op de SOC zelf te doen, zou het proces mogelijk kunnen worden versneld, volgens een witboek van Intel. Bij een TLB-shootdown wordt een tijdelijk opgeslagen geheugenadres gewist wanneer de leesrechten op dit deel van het geheugen worden beperkt, zodat andere delen van de processor er geen toegang meer toe hebben.

De Sapphire Rapids socs worden naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 uitgebracht . Het is niet bekend of de RAR-functie ook naar consumentenprocessors met de Sapphire Rapids-architectuur zal komen. Volgens Intel is de implementatie nadrukkelijk een experimentele feature en is het niet zeker dat deze ook in toekomstige chiparchitecturen doorgevoerd zal worden. Dat hangt volgens het bedrijf af van 'de feedback die het krijgt' van klanten.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01