072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Intel stelt Arc A5 en A7 desktop grafische kaarten uit tot 'later deze zomer'

datum: 10-05-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Intel stelt de release van zijn Arc A5- en A7-grafische kaarten voor desktop-pc's uit tot de zomer. A3 budget videokaarten zouden in het tweede kwartaal op de markt moeten komen, al zal dat in eerste instantie alleen in China gebeuren. De desktopkaarten zijn nog niet formeel ingevoerd.

De eerste Arc A3 grafische kaarten gaan in het tweede kwartaal naar systeembouwers in China. Dit betekent dat ze uiterlijk eind juni de fabrikanten van complete pc's zullen bereiken. Losse verkoop via winkels en webshops in China "volgt snel daarna ", schrijft Intel . Het is niet duidelijk of dat ook in het tweede kwartaal zal gebeuren. De volgende stap is om de videokaarten wereldwijd beschikbaar te maken. Intel zegt dat het zinvol is om eerst de Chinese markt te bedienen, omdat daar veel vraag is naar budgetvideokaarten en daar veel fabrikanten van videokaarten zijn gevestigd.

Hogere grafische kaarten in de Arc A5- en A7-serie zullen "later deze zomer" beschikbaar worden gesteld aan systeembouwers. Daarna volgt volgens Intel de beschikbaarheid in losse verkoop. Deze formulering kan betekenen dat de videokaarten pas na de zomer als losse componenten verkrijgbaar zijn.

De introductie van Arc-videokaarten is traag en traag dan Intel aanvankelijk suggereerde. Begin dit jaar zei het bedrijf dat zijn desktop-GPU's in het eerste kwartaal zouden worden uitgebracht, gevolgd door desktopvarianten in het tweede kwartaal.

Er zijn verschillende laptops met Arc A3 videokaarten aangekondigd, maar die zijn in de praktijk nog niet of nauwelijks verkrijgbaar. Ook zijn er geen recensie-exemplaren beschikbaar gesteld. Pas deze week verschenen de eerste benchmarks van de A370M GPU , die door PCWorld op een Intel-kantoor waren gemaakt.

Volgens Intel zijn Samsung-laptops met de Arc A370M te koop in Zuid-Korea. Het bedrijf had verwacht dat deze nu breder beschikbaar zouden zijn, maar dat heeft vertraging opgelopen door softwareproblemen en nieuwe corona-lockdowns. Deze maand zouden de laptops volgens Intel breder beschikbaar moeten zijn. Laptops met Arc A5 en A7 GPU's zouden aan het begin van de zomer volgen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01