072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Intel stopt met het ontwikkelen van RealSense-camera's

datum: 18-08-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Intel stopt met de ontwikkeling van zijn RealSense-camera's en -sensoren. De producten zijn bedoeld voor computer vision toepassingen zoals het scannen van binnenruimtes op robots of het herkennen van gebruikers.

Een woordvoerder van Intel zegt tegen CRN dat hiermee een einde komt aan zijn portfolio van RealSense-camera's en -sensoren. Het bedrijf zegt de huidige afspraken met klanten te blijven nakomen, maar zal de verantwoordelijke afdeling sluiten en de medewerkers inzetten voor andere kernactiviteiten van het bedrijf.

Het sluiten van het RealSense-gedeelte is waarschijnlijk te wijten aan de kleine verkoopaantallen. CRN citeert een Amerikaanse distributeur die zegt niet verrast te zijn. Hij geeft aan dat het een nicheproduct is en dat er geen grote aantallen zijn verkocht.

Intel toonde verschillende demonstraties van verschillende RealSense-technologie├źn op meerdere CES-edities. Zo was er in 2015 een demonstratie met drones van Ascending Technologies. De drones waren uitgerust met Intel's RealSense-camera's. Doordat het camerasysteem van Intel onder meer was uitgerust met een infraroodfunctie, konden de systemen de omgeving scannen, waardoor de drones objecten en mensen konden ontwijken. Uiteindelijk eindigde het vaak met dergelijke demonstraties en kwamen er niet veel echte RealSense-producten uit. Consumenten stonden er ook niet voor in de rij.

Een van de meest recente RealSense-hardwareproducten die Intel op de markt bracht, waren de aparte RealSense ID-modules met gezichtsherkenning . Deze modules hebben diepte- en infraroodsensoren en een beveiligd element zodat gebruikers ze kunnen gebruiken voor biometrische authenticatie. Eerdere RealSense-applicaties konden ook worden gebruikt voor Windows Hello.

Eind 2019 kondigde Intel de RealSense LiDAR-serie aan . Deze camera's waren onder meer bedoeld om binnenrobots diepgaande informatie te geven over de directe omgeving. Intel combineerde deze diepte-informatie via de laserpulsen met beelden van een RGB-camera, aangevuld met gegevens van een accelerometer en een gyroscoop. Deze RealSense producten hebben een eigen processor om beelden te verwerken. Wat toepassingen betreft, moet worden gedacht aan gezondheidszorg, logistiek en robotica.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01