072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Intel stopt met het ontwikkelen van RealSense-camera's

datum: 18-08-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Intel stopt met de ontwikkeling van zijn RealSense-camera's en -sensoren. De producten zijn bedoeld voor computer vision toepassingen zoals het scannen van binnenruimtes op robots of het herkennen van gebruikers.

Een woordvoerder van Intel zegt tegen CRN dat hiermee een einde komt aan zijn portfolio van RealSense-camera's en -sensoren. Het bedrijf zegt de huidige afspraken met klanten te blijven nakomen, maar zal de verantwoordelijke afdeling sluiten en de medewerkers inzetten voor andere kernactiviteiten van het bedrijf.

Het sluiten van het RealSense-gedeelte is waarschijnlijk te wijten aan de kleine verkoopaantallen. CRN citeert een Amerikaanse distributeur die zegt niet verrast te zijn. Hij geeft aan dat het een nicheproduct is en dat er geen grote aantallen zijn verkocht.

Intel toonde verschillende demonstraties van verschillende RealSense-technologieƫn op meerdere CES-edities. Zo was er in 2015 een demonstratie met drones van Ascending Technologies. De drones waren uitgerust met Intel's RealSense-camera's. Doordat het camerasysteem van Intel onder meer was uitgerust met een infraroodfunctie, konden de systemen de omgeving scannen, waardoor de drones objecten en mensen konden ontwijken. Uiteindelijk eindigde het vaak met dergelijke demonstraties en kwamen er niet veel echte RealSense-producten uit. Consumenten stonden er ook niet voor in de rij.

Een van de meest recente RealSense-hardwareproducten die Intel op de markt bracht, waren de aparte RealSense ID-modules met gezichtsherkenning . Deze modules hebben diepte- en infraroodsensoren en een beveiligd element zodat gebruikers ze kunnen gebruiken voor biometrische authenticatie. Eerdere RealSense-applicaties konden ook worden gebruikt voor Windows Hello.

Eind 2019 kondigde Intel de RealSense LiDAR-serie aan . Deze camera's waren onder meer bedoeld om binnenrobots diepgaande informatie te geven over de directe omgeving. Intel combineerde deze diepte-informatie via de laserpulsen met beelden van een RGB-camera, aangevuld met gegevens van een accelerometer en een gyroscoop. Deze RealSense producten hebben een eigen processor om beelden te verwerken. Wat toepassingen betreft, moet worden gedacht aan gezondheidszorg, logistiek en robotica.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01