072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Intel wordt geleverd met ATX revisie 12Vhpwr-aansluiting om hitteproblemen te voorkomen

datum: 13-03-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Intel komt met een herziening van de ATX 3.0-standaard. Hierin staan nu aanbevelingen voor de aanleg van 12Vhpwr-aansluitingen, zodat deze minder heet worden. Eerder kwam aan het licht dat 12Vhpwr-adapters konden smelten als ze niet goed werden aangesloten.

Intel's ATX 3.0 revisie 2.01 maakt onderscheid tussen twee soorten verbindingen voor zijn 12Vhpwr-connectoren. Deze kunnen worden uitgevoerd met krimpcontacten met kuiltjes en varianten met veren . Intel raadt fabrikanten in de revisie aan om deze laatste in hun kabels te gebruiken. Volgens het bedrijf zorgen verbindingen met dergelijke contacten voor een groter oppervlak voor de elektrische stroom en "verminderen daardoor de temperatuurstijging".

Eind vorig jaar kwam aan het licht dat 12Vhpwr-adapters die bij Nvidia's RTX 40 GPU's werden geleverd, in bepaalde gevallen konden smelten. Volgens Nvidia zou dit kunnen gebeuren als deze adapters niet goed waren aangesloten en daardoor minder contact maakten met de stroomaansluiting op de videokaart. Tweakers schreef een achtergrondverhaal over dit probleem en de oorzaken ervan.

Nvidia bevestigde eerder dat de 12Vhpwr-adapters door twee verschillende fabrikanten worden geproduceerd : Astrom en NTK. Bovendien meldde Igor's Lab al dat beide adapters verschillende krimpcontacten in de aansluitingen gebruiken. Igor's Lab deed eerder testen tussen die twee connectortypes en kwam tot de conclusie dat de NTK-variant beter functioneerde en minder warm werd. Die technische website meldt nu dat de NTK-adapter het veerontwerp gebruikte.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01