072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Investeringsmaatschappij koopt virtueel stuk grond voor 2,2 miljoen euro

datum: 26-11-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Een investeringsmaatschappij heeft voor 2,2 miljoen euro virtueel 'land' gekocht op het metaverse platform Decentraland. Gebruikers kunnen daar pakketten kopen met cryptomunten, die ze vervolgens weer kunnen verkopen om zo mogelijk winst te maken.

De investeringsmaatschappij Tokens.com heeft een record van 116 lots gekocht voor in totaal 618.000 'MANA', de cryptocurrency die speciaal voor het platform is gecreëerd. Een MANA kost momenteel ongeveer 4,30 euro. Begin oktober was het nog zo'n 70 cent.

Elke kavel die gebruikers kopen meet ongeveer 5 virtuele vierkante meter, maar als ze meer kavels naast elkaar kopen, kunnen ze er een landgoed van maken. Ze kunnen hun aangekochte grond 'inrichten' zoals ze willen om op te vallen voor andere gebruikers. Dit maakt het kopen van percelen zowel een directe investering als een investering in naamsbekendheid.

Tokens.com wil van zijn landgoed een virtueel mode-imperium maken. Het bedrijf meldt dat het modeshows wil faciliteren . Tokens.com wil samenwerken met populaire modemerken die hun nieuwe producten vervolgens in de digitale wereld kunnen presenteren op het door de investeringsmaatschappij aangekochte landgoed. Zo wil het een 'platform' worden voor modemerken om op te adverteren.

Decentraland is niet het enige platform waarmee gebruikers digitale dingen kunnen kopen met cryptocurrencies. Enjin's MetaCity en The Sandbox doen iets soortgelijks. Decentraland was echter de eerste; het platform begon al in 2015. Pas onlangs, nadat het moederbedrijf van Facebook de naam veranderde in Meta, steeg de waarde van MANA en kreeg het platform meer bekendheid. Het is echter niet bekend hoeveel gebruikers Decentraland momenteel heeft.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01