072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

IRacing neemt Monster Games over en praat over racegames voor een grotere markt

datum: 07-01-2022Categorie: GamesBron: Tweakers

iRacing.com Motorsport Simulations, de ontwikkelaar en uitgever van het populaire pc-racesimulatiespel iRacing, heeft Monster Games overgenomen. IRacing verwijst in dat kader specifiek naar het introduceren van racegames voor een bredere markt.

In een persbericht op haar website , het simulatiespel bedrijf zei deze overname zal aanvullende expertise aan iRacing's team te brengen en uit te breiden zijn mogelijkheden om de hoogste kwaliteit racegames voor een bredere markt te brengen. iRacing noemt ook specifiek de consoles. Veel concreets is er nog niet gezegd.

Het ontwikkelteam van iRacing zal naar eigen zeggen 100 procent betrokken blijven bij de ontwikkeling van zijn 'kernproduct', iRacing. Volgens Tony Gardner, de directeur van iRacing, kan zijn bedrijf veel toevoegen aan de producten van Monster Games, zoals assets , graphics , technologies en physics . Hij vertelt over veel synergieën tussen de studio's waar beide van kunnen profiteren. Gardner zegt ook dat het Monster Games-team zal bouwen "om de bredere racegamemarkt te verkennen en uiteindelijk serieus simracen naar ons vlaggenschipproduct iRacing te leiden."

Monster Games zal momenteel zoals gewoonlijk blijven werken aan een nog onaangekondigd project dat later dit jaar uitkomt. Nieuwe titels die daarna worden uitgebracht, zullen worden ontwikkeld met technologie en inhoud van iRacing, Monster Games en Orontes Games. Dat laatste is een studio die vorige maand werd overgenomen en in 2020 de racegame DRAG Outer Zones op Steam uitbracht.

Monster Games kwam in 1998 uit met de titel Viper Racing en bracht vorig jaar de racegame SRX: The Game uit. Het bedrijf is waarschijnlijk het best bekend van de NASCAR: Heat-gameserie, die het samen met 704Games in eigendom had. De laatste titel in die reeks is NASCAR Heat 5 uit 2020.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01