072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Israël beperkt export cyberwapens na kritiek op NSO

datum: 26-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Israël heeft de lijst met landen waarnaar het zogenaamde cyberwapens mag exporteren teruggebracht van 102 naar 37. Onder meer Marokko en Saoedi-Arabië zijn van de lijst geschrapt. De zet volgt op kritiek op de NSO, die dit soort wapens levert.

De bijgewerkte lijst bevat nu vooral westerse landen, waaronder Nederland en België, maar ook bijvoorbeeld Japan en India. Er zijn ook berichten over burgerrechten in India. In ieder geval mogen Israëlische beveiligingsbedrijven hun aanvalssoftware niet meer exporteren naar landen als Mexico en de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens Ctech zou Israël de bijgewerkte lijst begin november hebben vrijgegeven, maar dat lijkt niet in het openbaar te zijn gebeurd.

De stap volgt op wereldwijde kritiek op NSO Group, een Israëlisch bedrijf dat gespecialiseerd is in cyberwapens. Dit zijn softwareprogramma's die het bijvoorbeeld mogelijk maken om stiekem apparaten zoals smartphones binnen te dringen om de communicatie te monitoren. Afgelopen zomer werd een onderzoek vrijgegeven waaruit bleek dat de Pegasus-spyware van de NSO Group door regeringen over de hele wereld werd gebruikt om journalisten, zakenmensen, mensenrechtenactivisten en politici en overheidsmedewerkers te controleren.

Het bedrijf was eerder onder vuur komen te liggen vanwege zijn levering aan totalitaire regimes, maar de nieuwe claims waren voor het Amerikaanse ministerie van Handel aanleiding om NSO Group en een ander Israëlisch spionagebedrijf, Candiru, op de entiteitenlijst te zetten, zodat deze bedrijven hun spyware niet langer kunnen verkopen. mogen verkopen in de VS. Apple heeft ook NSO Group aangeklaagd. NSO Group heeft altijd beweerd dat het alleen levert aan landen die zijn goedgekeurd door het Israëlische ministerie van Defensie.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01