072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

JetBrains brengt gedistribueerde en lichtgewicht IDE-vloot uit

datum: 30-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

JetBrains heeft een nieuwe IDE uitgebracht waarin zowel lokaal als op afstand code geschreven kan worden. Fleet is een lichtgewicht editor die volgens het bedrijf bedoeld is voor ontwikkelaars die een allround applicatie willen.

De tool heet Fleet en kan als preview worden gedownload. JetBrains zegt dat de tool alle functies bevat die gebruikers van een IDE zouden verwachten, zoals syntaxisaccentuering en automatische codeaanvulling, evenals foutopsporing en refactoring. Fleet heeft ook een geïntegreerde terminal, ondersteuning voor Git en port forwarding. In de toekomst zullen plug-ins beschikbaar zijn. Volgens het bedrijf is de codebase volledig opnieuw opgebouwd en bestaat Fleet daarom alleen als een standalone IDE in plaats van geïntegreerd te zijn in IntelliiJ Idea. Fleet kan worden gebruikt op Windows, macOS en Linux.

Voor nu kunnen ontwikkelaars aan de slag met acht talen en formaten in de editor. Java, JavaScript, Python, Go, Rust en Kotlin worden ondersteund, samen met TypeScript en Json. HTML, PHP, C++ en C# zullen in de toekomst ook ondersteund worden, al is niet bekend wanneer dit zal gebeuren.

Volgens JetBrains is de tool zo gebouwd dat deze gedistribueerd kan worden gebruikt. Er is een architectuur voor zowel de front- als backend en gebruikers kunnen een werkruimteserver en een bestandssysteemserver opzetten. Hierdoor kunnen gebruikers de IDE op hun eigen machine opzetten, maar ook de code van een andere machine laden. Dit laatste kan alleen via ssh op Linux-servers, hoewel VM's ook inbegrepen zijn. Deze ontwikkeling op afstand is ook geïmplementeerd in alle tools van JetBrains' IntelligJ-platform .

Voor dat laatste heeft JetBrains Space uitgebracht. Dit is een platform waarmee ontwikkelaars kunnen werken vanuit een Docker-omgeving die draait op de servers bij JetBrains. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld Git-repo's klonen of er indexen in instellen. Dergelijke containers kunnen slechts één opslagplaats aan.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01