072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Justitie vervangt fax in 2022 door Secure Mail

datum: 30-09-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

De Rechtspraak zal de fax vanaf 2022 uitfaseren. De Rechtspraak stapt over op Secure Mail om versleutelde digitale communicatie mogelijk te maken. Secure Mailing heeft dezelfde juridische status als faxen.

Het nieuwe beleid gaat in per 1 februari 2022, schrijft de Rechtspraak , de koepelorganisatie voor rechtbanken en de rechtspraak. Momenteel is de fax nog steeds populair bij de rechtbanken. Elke maand ontvangen rechtbanken 30.000 faxen en worden er 3.500 verzonden. De rechterlijke macht moet hier echter mee stoppen omdat KPN stopt met het aanbieden van een ISDN-verbinding waarover nu faxen worden verzonden.

De rechterlijke macht maakt voortaan gebruik van de Secure Mailing-standaard van Zivver. Het is al enige tijd mogelijk om via Secure Mail met de rechtbank te communiceren. Dit werd mogelijk gemaakt in april vorig jaar, toen de coronacrisis net in volle gang was. Omdat veel advocaten en rechters thuis moesten werken , werd Secure Mail als communicatiemiddel toegevoegd . Justitie heeft nu besloten definitief gebruik te maken van Secure Mail.

Safe Mailing is vorig jaar officieel goedgekeurd als veilig communicatiemiddel. Het heeft dus dezelfde juridische status als een faxbericht. Dat betekent dat hij dezelfde eisen stelt aan betrouwbaarheid en veiligheid. Secure Mailing valt nu onder de NEN-norm NTA 7530 . Naast de beveiliging zorgt het er ook voor dat kan worden aangetoond dat een bericht is verzonden en ontvangen. Afzenders krijgen ook een ontvangstbevestiging.

Vanaf 1 februari kan iedereen, dus ook burgers, een e-mail schrijven aan justitie. Dit kan via Justice.nl . Afzenders hebben zelf geen abonnement op Secure Mail nodig. Justitie gebruikt Zivver, maar afzenders kunnen zelf andere aanbieders kiezen. Zij moeten dan voldoen aan de NEN-norm. Justitie zegt dat er nog wel fysieke post kan worden verstuurd.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01