072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

JVC Kenwood meldt inbraak in Europese servers

datum: 01-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

JVC Kenwood meldt een inbraak op servers van verkoopmaatschappijen van de JVC Kenwood Group in Europa. Mogelijk zijn er gegevens gestolen. Er zijn aanwijzingen dat het om ransomware gaat en 1,5 TB aan data is weggesluisd.

Volgens JVC Kenwood is op 22 september ontdekt dat criminelen toegang hadden gekregen tot servers van verkoopmaatschappijen van de Japanse multinational. Er is een onderzoek gaande door een beveiligingsbedrijf in samenwerking met autoriteiten, maar JVC Kenwood heeft geen verdere details bekendgemaakt.

Een bron van Bleeping Computer beweert dat de servers zijn getroffen door Conti-ransomware en dat er 1,5 TB aan gegevens is gestolen. De criminelen zouden een losgeld van 7 miljoen dollar eisen. Als JVC Kenwood niet zou reageren, zou het bedrijf de decryptor niet ontvangen en zou de ransomwaregroep de gestolen gegevens publiceren. Als bewijs zouden ze een pdf-bestand hebben verstrekt met daarin een gescand paspoort van een JVC Kenwood-medewerker,

De FBI, Cybersecurity & Infrastructure Security Agency en NSA waarschuwden vorige week voor verhoogde aanvallen met de Conti-ransomware. Onder meer de Antwerpse managed service provider ITxx werd vorig jaar het slachtoffer van een Conti-aanval.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01