072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Kalypso richt vijfde gamestudio op om aan Tropico 7 . te werken

datum: 30-09-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Kalypso heeft een tweede ontwikkelstudio geopend in de Duitse stad München. De nieuwe studio, Nine Worlds Studios, moet volgend jaar volledig operationeel zijn en beginnen met de ontwikkeling van citybuilder Tropico 7.

Nine Worlds Studios is volgens Kalypso expliciet opgericht voor de ontwikkeling van de nieuwe Tropico-game voor zowel pc als consoles. Thomas Schneider, voorheen werkzaam bij ontwikkelaar Aesir Interactive, is projectmanager van de nieuwe studio. Hoe groot de studio wordt, is nog niet bekend. Kalypso zegt nog steeds op zoek te zijn naar ontwikkelaars.

Het is de tweede Kalypso-studio in de Duitse stad, naast Realmforge Studios die aan de Dungeons-serie werkt. Kalypso zegt nogmaals dat hij voor München heeft gekozen vanwege de goede ervaringen bij Realmforge en om de bestaande infrastructuur van die studio te kunnen gebruiken. Het bedrijf heeft nu vijf gamestudio's, waarvan vier in Duitsland.

In de Tropico-serie nemen spelers de rol aan van een dictator van een tropisch rijk. Voorheen werden de games gemaakt door onafhankelijke ontwikkelaars zoals Haemimont Games en Limbic Entertainment. Die laatste maakte de laatste game in de serie, waar Tweakers een review over schreef .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01