072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

Kansspelautoriteit start onderzoek naar 25 mogelijk illegale gokwebsites

datum: 15-11-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

De Kansspelautoriteit is een onderzoek gestart naar 25 mogelijk illegale gokwebsites. De Ksa gaat onderzoeken of het mogelijk is om op die websites vanuit Nederland te gokken. Zo ja, dan volgen 'sancties'.

De Kansspelautoriteit meldt een onderzoek te zijn gestart naar de nieuwe kansspelwet, die in oktober van kracht is geworden. Hierdoor kunnen partijen met een vergunning legaal kansspelwebsites aanbieden in Nederland. Deze aanbieders moeten aan bepaalde eisen voldoen, zoals het aanbieden van 'een betrouwbaar spel' en voldoende aandacht voor kansspelverslaving.

Sinds de invoering van het beleid moeten websites die geen vergunning hebben ervoor zorgen dat ze niet meer toegankelijk zijn in Nederland. De Ksa onderzoekt of er in Nederland nog 25 websites zonder vergunning gebruikt mogen worden. Het is niet duidelijk om welke websites het gaat.

De autoriteit is naar eigen zeggen ook 'gericht op specifieke aanbiedingen die Nederlandse spelers weg kunnen lokken van legale naar illegale aanbieders'. De Ksa verwijst bijvoorbeeld naar websites die kansspelen aanbieden die volgens de Nederlandse wet verboden zijn.

Als websites in overtreding zijn, zal de overheid tot 'handhaving' overgaan en volgen sancties. De Ksa noemt geen concrete sancties, maar vermeldt in haar persbericht wel dat de boetes voor overtredingen onder de nieuwe wet 'aanzienlijk zijn verhoogd', dus daar doelt de Autoriteit waarschijnlijk op.

Onder de nieuwe wetgeving wordt onderscheid gemaakt tussen gokwebsites met verschillende omzetten. Aanbieders van kansspelen met een omzet van meer dan 15 miljoen euro krijgen een boete van vier procent van die omzet. Bij een omzet van minder dan 15 miljoen euro is de basisboete 600.000 euro. In beide gevallen kan dit hoger zijn in 'verzwarende omstandigheden', bijvoorbeeld wanneer het aanbod gericht is op minderjarigen of wanneer de website geen aandacht besteedt aan kansspelverslaving.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01