072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Kaseya krijgt decryptor voor REvil ransomware van onbekende partij

datum: 23-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Op woensdag ontving Kaseya een decryptor van een niet nader genoemde derde partij die bestanden kan decoderen die zijn getroffen door de ransomware-aanval van REvil. Het bedrijf zegt nu dat het klanten helpt hun systemen te herstellen met de tool.

De decoderingstool is volgens Kaseya getest door cyberbeveiligingsbedrijf Emsisoft , dat bevestigt dat de tool werkt. Er zouden geen problemen zijn ontstaan door het gebruik van de tool. Kaseya zal met teams samenwerken om klanten actief te helpen hun systemen te herstellen en zeggen dat ze nu contact opnemen met getroffen klanten.

Hoe Kaseya aan de decryptor kwam, is niet duidelijk; het bedrijf geeft daar geen details over. REvil bood aan de tool te verkopen voor 42 miljoen euro, hoewel de website van de groep sinds vorige week offline is.

De aanval op de toeleveringsketen op Kaseya begon eerder deze maand en had gevolgen voor meer dan 1.000 bedrijven. Een van de slachtoffers was de Zweedse supermarktketen Coop, die als gevolg van de cyberaanval meer dan de helft van zijn 800 winkels moest sluiten. Kaseya maakt software voor managed service providers ; bedrijven die IT-beheer doen voor andere, kleinere organisaties. Tweakers schreven eerder al een achtergrondartikel over de Kaseya-aanval .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01