072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Kernontwikkeling van PHP zal in de toekomst worden uitgevoerd door PHP Foundation

datum: 23-11-2021 Categorie: Software Bron: Tweakers

De ontwikkeling van PHP zal in de toekomst worden uitgevoerd door de nieuwe PHP Foundation. Verschillende bedrijven, waaronder JetBrains van hoofdontwikkelaar Nikita Popov, hebben zich bij die stichting aangesloten.

Popov laat JetBrains zich volledig richten op het ontwikkelen van compiler LLVM . Popov was een van de belangrijkste ontwikkelaars van PHP. Zijn vertrek is dan ook een belangrijke reden om de programmeertaal onder te brengen in een stichting, de zogenaamde PHP Foundation. Naast JetBrains zullen ook Laravel, Acquia, Zend en Automattic hieraan deelnemen, schrijft de stichting in een blog . De PHP Foundation wordt een non-profitorganisatie die de kernontwikkeling van PHP zal verzorgen, hoewel details nog ontbreken. De stichting is opgezet volgens het Open Collective-model, waarin ook andere programmeertalen en frameworks zoals Vue.js en Open Web Docs zijn ondergebracht.

De eerste prioriteit van de PHP Foundation is volgens de oprichters geld inzamelen. De stichting hoopt jaarlijks $ 300.000 aan donaties op te halen, waarbij JetBrains nog eens $ 100.000 toevoegt. De stichting heeft als doel 'concurrerende salarissen te bieden' aan kernontwikkelaars voor de taal. "Hoe meer we inzamelen, hoe meer ontwikkelaars fulltime aan PHP kunnen werken", schrijven de oprichters. Die ontwikkelaars krijgen in eerste instantie geen contracten voor onbepaalde tijd. De stichting waarschuwt dat het bestuur hen altijd kan ontslaan.

De stichting start met een tijdelijk bestuur. De samenstelling van een vast bestuur komt zodra de stichting operationeel is. Nikita Popov is een van de bestuursleden. De stichting zegt dat het huidige proces voor RFC zal worden voortgezet en dat belangrijke beslissingen rond de kern zullen worden overgelaten aan de PHP Internals-community.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01