072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Klokkenluider beschuldigt Meta van misleiding aandeelhouders over desinformatie

datum: 21-02-2022Categorie: InternetBron: Tweakers

Klokkenluider Frances Haugen heeft een aanklacht ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen Meta, voorheen Facebook. Volgens haar aandeelhouders is het bedrijf misleidend door te stellen dat Meta meer doet tegen desinformatie dan het in werkelijkheid doet.

De aanklachten gaan over verkeerde informatie over klimaatverandering en corona, meldt The Washington Post . Meta, toen nog Facebook, zou aandeelhouders een rooskleuriger beeld hebben gegeven van de strijd tegen desinformatie op haar platforms dan in werkelijkheid het geval is. Dat zou aandeelhouders hebben misleid. Het verspreiden van verkeerde informatie is in de VS in principe niet strafbaar, maar het misleiden van aandeelhouders wel.

De advocaten van Haugen, verenigd in de organisatie Klokkenluidershulp, hebben twee weken geleden de aanklacht ingediend. Daarnaast blijkt uit de aanklacht interne documenten van Facebook, waaruit zou blijken dat, in tegenstelling tot wat het bedrijf stelt, desinformatie over klimaatverandering en corona op het platform staat en blijft staan.

Het is niet bekend wat de status van de aanklachten is en of en hoe de SEC actie kan ondernemen tegen de aanklachten. Een Meta-woordvoerder zei dat het aandeel verkeerde informatie op het platform klein is en dat het bedrijf er alles aan doet om dat aandeel te verminderen, inclusief nieuwe tools en regels.

Haugen kwam afgelopen najaar naar voren als klokkenluider . Ze werkte als data-analist voor Facebook en toonde publiekelijk allerlei interne onderzoeken naar het gebruik van de platforms. Dit betrof bijvoorbeeld de schadelijkheid van Instagram voor tieners .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01