072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Kojima overweegt juridische stappen wegens nepnieuws van Shinzo Abe. moord

datum: 10-07-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Gameontwikkelaar Hideo Kojima wordt op sociale media door een aantal mensen onterecht afgeschilderd als de moordenaar van de voormalige Japanse premier Shinzo Abe. Kojima Productions zegt juridische stappen te overwegen tegen verspreiders van dergelijke valse informatie.

Hideo Kojima werd volgens PC Gamer voor het eerst in verband gebracht met de 4Chan-moord op Abe, vermoedelijk als een "grap". Daarna pikten onder meer een Franse cabaretier en een Franse politicus het valse 'nieuws' op. Niet veel later verwijderden ze hun tweets. Sommige nieuwsmedia maakten er ook gebruik van. Zo toonde een Griekse nieuwszender foto's van Hideo Kojima tijdens een item over de moord op Abe.

Kojima Productions overweegt daarom juridische stappen te ondernemen tegen de nepnieuwsaanbieders: "Kojima Productions veroordeelt ten zeerste de verspreiding van nepnieuws en geruchten die valse informatie overbrengen. We tolereren dergelijke smaad niet en zullen in sommige gevallen juridische stappen overwegen".

Vrijdag werd de voormalige Japanse premier Shinzo Abe, 67, neergeschoten tijdens een campagnetoespraak voorafgaand aan de komende verkiezingen. Hij overleed niet lang daarna aan zijn verwondingen. De gearresteerde 41-jarige Tetsuya Y. wordt ervan verdacht achter de moord te zitten. Abe regeerde van 2006 tot 2007 en van 2012 tot 2020 en is daarmee de langstzittende premier van Japan.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01