072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Konami kondigt eFootball aan als opvolger van Pro Evolution Soccer Series

datum: 21-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Konami kondigt voetbalspel eFootball aan als gratis spel. De titel kan worden beschouwd als een opvolger van de Pro Evolution Soccer-serie. De naam PES zal wereldwijd worden vervangen door eFootball. Overigens waren er al delen van de wereld waar deze naam werd gebruikt.

Konami zal eFootball in de herfst van dit jaar uitbrengen en de digitale titel zal voor iedereen gratis te spelen zijn. De nieuwe voetbalgame wordt uitgebracht voor de PlayStation 5, Xbox Series S en X, PlayStation 4, Xbox One, Windows 10 en Steam. Daarna komen er versies voor Android en iOS, maar Konami zegt niets over een poort voor de Nintendo Switch.

Er zal ondersteuning zijn om eFootball met spelers op een ander platform te spelen, hoewel dit geleidelijk zal worden uitgebreid. In het vroege najaar is cross-play alleen mogelijk tussen eigenaren van een PlayStation-console enerzijds en Xbox-spelers anderzijds. In het najaar starten cross-platform competities tussen de verschillende consoles en pc. In de winter komt dan volledige platformonafhankelijke ondersteuning, inclusief Android en iOS, zodat iedereen kan spelen, ongeacht het gebruikte platform. In de winter volgt ook ondersteuning voor het gebruik van controllers in combinatie met een smartphone.

Het Japanse gamebedrijf zegt een nieuwe voetbalengine te hebben gemaakt op basis van Unreal Engine 4, inclusief een nieuw animatiesysteem en nieuwe besturing. De eigen FOX Engine wordt daarom niet meer gebruikt. Konami geeft aan dat spelers op de PS5- en Xbox Series-consoles verbeterde graphics mogen verwachten, maar geeft geen verdere details. EFootball zal regelmatig updates ontvangen zonder de komst van jaarlijkse betaalde releases.

Op basis van het schema van de ontwikkelaar is het duidelijk dat er bij de release negen bekende voetbalclubs beschikbaar zullen zijn voor lokale wedstrijden, waaronder FC Barcelona, Bayern München en Manchester United. Later in het najaar volgt de zogenaamde Team Building Mode met de mogelijkheid om clubs te selecteren. Dat is waarschijnlijk het equivalent van MyClub, een eerdere PES-modus die vergelijkbaar is met FIFA Ultimate Team. Ook komt er een Match Pass System, wat waarschijnlijk als een battle pass kan worden beschouwd. Bepaalde nieuwe modi zijn alleen beschikbaar via betaalde DLC.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01