072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

KPN start met uitrol Box 12-update die netwerkstoringen moet oplossen

datum: 02-02-2022Categorie: InternetBron: Tweakers

KPN is begonnen met het uitrollen van een firmware-update voor het Box 12-modem. De update is onder andere bedoeld om willekeurige reboots en vastlopers tegen te gaan die bepaalde gebruikers hebben ondervonden in de vorige SGEJ10000448-firmware-update.

KPN meldt op haar forum dat de uitrol op 1 februari is gestart. 'Bijna iedereen' krijgt de update voor aanvang van de Spelen in Peking. De Olympische Winterspelen beginnen aanstaande vrijdag 4 februari. De update wordt echter nog niet automatisch uitgerold naar Box 12-gebruikers met SuperWifi-punten of Experia Wifi-toegangspunten in combinatie met meerdere SSID's. Dergelijke gebruikers kunnen de nieuwe firmware geforceerd installeren door de modem opnieuw in te stellen. Hiermee worden de verschillende SSID's samengevoegd. Deze kunnen worden gereset via de webinterface.

De update verhelpt eerder gemelde netwerkproblemen van de SGEJ10000448-firmware, die begin november werd uitgebracht. Na die update klaagden verschillende gebruikers dat hun verbinding vaak wegviel en de Box 12 regelmatig opnieuw opstartte. Volgens KPN is de update 'een grote verbetering in de ontkoppelingen'. De provider zegt dat slechts een kleine groep gebruikers last heeft gehad van de verbindingsproblemen. KPN begon in december al met het aanbieden van rollbacks naar een oudere firmwareversie. De telecomprovider is daarmee gestopt nu de nieuwe update is verschenen.

De nieuwe update introduceert ook de optie 'Extra Wifi'. Hierdoor kunnen gebruikers een extra wifi-netwerk opzetten, met de optie om dit op te splitsen in 2,4 GHz- en 5 GHz-netwerken. Het is ook mogelijk om één van die twee frequentiebanden uit te schakelen. De functie is standaard uitgeschakeld. Gebruikers kunnen Extra Wifi inschakelen via de webinterface van de Box 12-modem. De optie is niet te vinden in de KPN Home-app, meldt de provider.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01