072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Kuo: Apple brengt medio 2022 eerste MacBook Air met mini-LED-achtergrondverlichting uit

datum: 23-07-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Volgens analist Ming-Chi Kuo zal Apple ergens in het midden van 2022 de eerste 13,3-inch MacBook Air met mini-led-achtergrondverlichting uitbrengen. Volgens dezelfde bron zou het de tweede Apple-laptop worden met de relatief nieuwe schermtechnologie na de MacBook Pro.

Kuo heeft al geruime tijd een MacBook Air met mini-LED-scherm op zijn radar, maar heeft tot nu toe geen concrete schermgrootte of releasedatum kunnen noemen. Nu meldt hij aan investeerders dat de volgende MacBook Air een scherm zal hebben dat net zo groot zal zijn als de variant uit 2020, schrijft MacRumors.

Ook over andere MacBook-laptops met mini-LED-technologie doen al langer geruchten de ronde. In totaal zou Apple zes mini-LED-producten ontwikkelen , beweerde de doorgaans goed geïnformeerde analist begin 2020 . Inmiddels heeft het merk alleen een iPad Pro met mini led-achtergrondverlichting uitgebracht . Een nieuwe MacBook Pro met mini-LED's zal naar verwachting later dit jaar op de markt komen.

Een backlight met mini-LED's heeft een aantal voordelen ten opzichte van een reguliere backlight. Hoewel beide technieken LED's gebruiken om het LCD-paneel van licht te voorzien, zijn de LED's in mini-LED-achtergrondverlichting, zoals de naam al doet vermoeden, veel kleiner. De mini-LED's achter het scherm zorgen voor een volledig lokaal dimmende achtergrondverlichting , met een betere zwartweergave.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01