072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

League of Legends animatieserie Arcane verschijnt 7 november op Netflix

datum: 26-09-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Het eerste hoofdstuk van de aankomende animatieserie League of Legends Arcane verschijnt op 6 november op Netflix. De streamingdienst maakt dit bekend tijdens het Badum-evenement. Het bedrijf toont ook een nieuwe trailer.

Netflix en Riot Games zullen de eerste afleveringen van Arcane direct na de League of Legends Worlds-finale uitbrengen, schrijft VentureBeat. De serie bestaat uit drie acts, elk bestaande uit drie afzonderlijke afleveringen. De eerste act verschijnt op 7 november om 03:00 Nederlandse tijd. De tweede act verschijnt een week later, op 13 november, en de derde act verschijnt op 20 november op de streamingdienst.

Riot Games kondigde de komst van League of Legends Arcane al aan in 2019, toen de serie in 2020 zou verschijnen. Dit werd later echter uitgesteld tot 2021 vanwege de coronapandemie. De serie is geanimeerd door het Franse Fortiche Productions. Dat bedrijf maakte eerder korte League of Legends-animaties voor Riot Games.

Arcane speelt zich af in de "utopische regio Piltover en de onderdrukte, ondergrondse Zaun", schreef Netflix eerder dit jaar in een trailer op YouTube. De serie zou de oorsprong volgen van twee League of Legends-kampioenen en "de kracht die hen uit elkaar zal halen". Verschillende kampioenen uit de LoL-franchise zijn te zien in de serie, waaronder Vi en Jinx, ingesproken door respectievelijk Hailee Steinfeld en Katie Leung.

De komende tijd staan er nog meer gameseries gepland op Netflix. Series gebaseerd op Sonic the Hedgehog en Cyberpunk 2077 komen volgend jaar uit, en ook Splinter Cell , Assassin's Creed en Tomb Raider- series zijn in de maak. Eerder dit jaar verscheen er een Dota 2 anime-serie op Netflix.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01