072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

League of Legends-kampioenschap verhuist van China naar Europa vanwege corona-problemen

datum: 25-08-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Het League of Legends Wereldkampioenschap zou in China plaatsvinden, maar is een maand voor de start van het grote eindtoernooi verplaatst naar Europa. Riot Games wijst op beperkingen waardoor het niet kon garanderen dat alle teams en spelers aanwezig konden zijn.

John Needham, Global Head of Esports bij ontwikkelaar Riot Games, wijst in een korte uitlegvideo op de huidige deltavariant. Hij zegt dat door deze variant de reisbeperkingen en coronaprotocollen nog strenger zijn dan ze waren in 2020. “We zijn op een punt gekomen waarop het extreem moeilijk is om te garanderen dat kwalificerende teams en hun beste spelers het toernooi van dit jaar kunnen bijwonen, ' zei Needham.

Op basis daarvan werd besloten om het wereldkampioenschap, of kortweg Wereldkampioenschappen, niet in Europa te houden, maar in Europa. Riot Games concludeerde dat het verplaatsen van het eindtoernooi naar Europa "voor de meeste teams de beste kansen biedt om aan de wedstrijden deel te nemen." Het bedrijf zegt nog niet klaar te zijn om te onthullen waar in Europa het toernooi zal plaatsvinden. Riot Games zegt de komende dagen en weken meer informatie te geven.

Oorspronkelijk zou Worlds 2021 plaatsvinden in vijf Chinese steden: Shenzhen, Shanghai, Chengdu, Qingdao en Wuhan. De finale stond gepland voor het Universiade Sports Center in Shenzhen, dat plaats biedt aan 60.000 toeschouwers. Het wereldkampioenschap van vorig jaar vond al plaats in China.

Meestal wordt het jaarlijkse eindtoernooi, waaraan de beste teams uit alle regio's van de wereld mogen deelnemen, elk jaar op een ander continent gehouden. Europa organiseerde Werelden in 2019; daarna werd het gespeeld in Berlijn, Madrid en Parijs. De regionale, hoogste Europese competitie, waarvan drie teams dit jaar aanwezig zullen zijn op de Worlds-editie, heeft zich al twee keer gevestigd in Rotterdam Ahoy. In 2019 en 2016 ging het om de tussentijdse Europese finales aan het einde van de eerste helft van het jaar.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01