072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

LEGO stelt Overwatch 2-set uit na aanhoudende kritiek op Activision Blizzard

datum: 11-01-2022Categorie: GamesBron: Tweakers

LEGO heeft besloten zijn Overwatch 2-set voorlopig niet uit te brengen. De speelgoedfabrikant zegt dat het zijn samenwerking met Overwatch-eigenaar Activision Blizzard wil "reviewen" voordat de set uitkomt.

De Overwatch 2-set zou eerst op 1 februari uitkomen, maar dat gaat niet door. Het bedrijf stelt de release van de set uit totdat het beslist of het zaken wil blijven doen met de Overwatch-ontwikkelaar.

"We evalueren momenteel onze samenwerking met Activision Blizzard omdat we ons zorgen maken over de behandeling van de aanhoudende beschuldigingen over de werkcultuur", zei LEGO in een verklaring aan The Verge . De speelgoedfabrikant haalt met name klachten aan over de behandeling van vrouwelijke Blizzard Activision-medewerkers. Vrouwen binnen het bedrijf hebben minder kans om promoties te ontvangen en het slachtoffer te worden van seksueel wangedrag.

Blizzard Activision ligt sinds vorig jaar onder vuur vanwege zijn rotte werkcultuur. Steeds meer bedrijven binnen en buiten de game-industrie bekritiseren de ontwikkelaar. Zo trokken Kellog's en Coca-Cola zich in augustus terug als sponsors van Overwatch League, de professionele e-sportcompetitie van het spel Overwatch, als reactie op de beschuldigingen.

Sony CEO Jim Ryan heeft volgens een interne memo contact opgenomen met Activision Blizzard om zijn zorgen over de werkcultuur te uiten. Ook Xbox-topman Phil Spencer is niet te spreken over de berichten die naar buiten komen over de game-ontwikkelaar. Volgens Fanbyte heeft Nintendo's Doug Bowser zich ook intern uitgesproken over de situatie bij Activision Blizzard.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01