072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Lenovo levert nieuwe ThinkPads met Microsoft Pluton-chip uitgeschakeld

datum: 21-01-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

De eerder deze maand aangekondigde Lenovo ThinkPad-laptops met AMD Ryzen-cpu's hebben een Microsoft Pluton-chip, maar de fabrikant schakelt dit standaard niet in. Gebruikers kunnen dit zelf doen, meldt het bedrijf.

Alle 2022 Lenovo ThinkPad-systemen hebben de Pluton-chip standaard uitgeschakeld , meldt Lenovo aan The Register. Het bedrijf noemt specifiek de Z13, Z16, T14, T16, T14s, P16s en X13 met AMD Ryzen 6000-processors. Lenovo kondigde de laptops begin deze maand aan op CES. AMD onthulde vervolgens zijn Ryzen 6000-processors voor laptops .

Dit zijn de eerste processors van AMD met een Microsoft Pluton-chip. Dit is een processor-geïntegreerde beveiligingschip voor onder meer de opslag van gevoelige gegevens zoals wachtwoorden, maar specifiek gericht op Windows 11. De aanwezigheid van de chip belet de installatie van Linux niet en gebruikers kunnen deze uitschakelen met de Ryzen chips.

Dat is tenminste wat AMD aan The Register heeft bevestigd: "AMD respecteert de keuze van de gebruiker en biedt, zoals gebruikelijk bij beveiligingstechnologie, de mogelijkheid voor een gebruiker om Pluton in of uit te schakelen, op basis van hun instellingen in onze referentiebios." Microsoft vertelde de site dat het de keuze om het al dan niet in te schakelen aan de fabrikant overlaat en dat Pluton ook niet wordt gebruikt voor verificatie van bootloaders.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01