072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Liberty Global start met glasvezelnetwerk in Duitsland

datum: 29-09-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

VodafoneZiggo en Telenet-moederbedrijf Liberty Global gaan glasvezelnetwerken aanleggen in Duitsland. De fiber-to-the-home aansluitingen dienen direct bij de klant te worden aangelegd.

Het project zal een partnerschap zijn tussen Liberty Global en financiƫle investeerder InfraVia, die de glasvezelnetwerken zal bouwen als de joint venture Liberty Networks Germany. Het moet in eerste instantie gaan om 'een klein aantal gemeenten'. Als de bouw daar succesvol blijkt te zijn, breidt Liberty Networks Duitsland uit naar andere delen van het land. Het is niet bekend wanneer Liberty Global en InfraVia met het project starten. Dit hangt af van wanneer ze de benodigde vergunningen krijgen.

Liberty Global heeft in 2019 haar kabelnetwerk UnityMedia verkocht aan Vodafone. Hoewel het bedrijf het moederbedrijf is van VodafoneZiggo in Nederland, is Vodafone nog steeds onafhankelijk van Liberty Global in Duitsland. Dit is de eerste keer in twee jaar dat Liberty Global de Duitse markt betreedt.

Eerder dit jaar leek het erop dat Liberty Global mogelijk glasvezelnetwerken zou willen bouwen in Nederland en Belgiƫ, toen het een website opzette onder de naam VividFibre met informatie over het ftth-netwerk. Er was sprake van snelheden van 400Mbit/s tot 20Gbit/s, en zo'n drie verschillende abonnementen. De site is inmiddels offline gehaald.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01