072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Lidl-moederbedrijf Schwarz koopt beveiligingsbedrijf voor o.a. cloudtak

datum: 23-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Het Duitse moederbedrijf van supermarktketen Lidl heeft een groot Israëlisch beveiligingsbedrijf overgenomen. Schwarz Group zegt met de overname te willen diversifiëren, maar beveiligingsbedrijf XM Cyber zal ook werken aan de beveiliging van het cloudaanbod van Lidl.

Met de overname wil Schwarz zich "voorbereiden op toekomstige uitdagingen op het gebied van ICT-beveiliging", schrijft het moederbedrijf van onder meer supermarktketen Lidl in een persbericht . Schwarz neemt XM Cyber over, een beveiligingsbedrijf uit Israël dat veel bedrijven bijstaat met advies en preventieve maatregelen op het gebied van beveiliging. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. XM Cyber zal blijven werken zoals het al deed, maar zal uitbreiden, zegt Schwarz.

Schwarz zegt dat de overname bedoeld is om haar activiteiten verder uit te breiden, maar er zijn ook andere redenen voor de overname. Zo regelt XM Cyber ook de beveiliging van bijvoorbeeld de websites en andere online onderdelen van bedrijven die onder Schwarz vallen.

Ook noemt de retailer het belang van cloud security in het persbericht. Hoewel Schwarz het niet helemaal letterlijk schrijft, zal XM Cyber hoogstwaarschijnlijk ook veel bijdragen aan de clouddienst die het wil opzetten. Schwarz maakte vorig jaar al bekend dat het clouddiensten gaat aanbieden waarmee het de concurrentie aan wil gaan met AWS. Over de plannen is voorlopig nog niet veel bekend, maar het nieuwe beveiligingsbedrijf zal daar waarschijnlijk een belangrijke bijdrage aan leveren.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01