072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Linux 5.15 schakelt de AMD SME-functie standaard uit vanwege opstartproblemen

datum: 18-10-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Versie 5.15 van de Linux-kernel schakelt de Secure Memory Encryption-functie van bepaalde AMD-CPU's standaard uit. De functie was voorheen standaard ingeschakeld op ondersteunde CPU's, maar zou opstartproblemen veroorzaken op Linux-systemen.

Volgens Phoronix is SME standaard ingeschakeld sinds ondersteuning voor de functie aan de Linux-kernel is toegevoegd. Linux-gebruikers hebben echter bugs opgemerkt, waarbij de functie in sommige gevallen tot opstartproblemen leidde. Dit zou bijvoorbeeld het gevolg zijn van interactieproblemen tussen SME en de input-output geheugenbeheereenheid . Ook kan MKB leiden tot problemen met bepaalde GPU-stuurprogramma's, die soms problemen opleveren als het geheugen van een pc is versleuteld.

Linux-gebruikers melden dat de problemen kunnen optreden op AMD Raven Ridge APU's, zoals de Ryzen 3 2200G, bijvoorbeeld. De opstartproblemen kunnen echter ook optreden bij andere processors. Gebruikers die SME nog steeds willen gebruiken op Linux-systemen met kernelversie 5.15, kunnen de functie handmatig inschakelen door mem_encrypt=on in de opdrachtregel.

Met de extensie Secure Memory Encryption kunnen ondersteunde CPU's het systeemgeheugen hardwarematig versleutelen. Op AMD's EPYC-serverprocessors en Ryzen Pro- en Threadripper Pro-CPU's staat de functie ook bekend als Memory Guard.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01