072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Little Big Adventure-games uit de jaren 90 krijgen een vervolg

datum: 08-09-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Een nieuwe indiestudio werkt aan een vervolg op de twee Little Big Adventure-games die in 1994 en 1997 voor pc zijn uitgebracht. Er zijn twee makers van de originele games bij betrokken. De destijds actie-RPG-achtige games bevatten veel nieuwe elementen.

Hoofdpersonages Twinsen en Zoé keren terug in de nieuwe game, die uitkomt voor pc en consoles. Verdere details zijn nog niet bekend en het werk aan de nieuwe Little Big Adventure-game is nog niet begonnen, laat de studio op Twitter weten . De studio bedankt fansite Magicball Network , waar fans van de LBA-serie nog steeds actief zijn.

De nieuwe studio heet 2.21 en zowel Didier Chanfray als Frédérick Raynal zijn erbij betrokken . De twee werkten in de jaren negentig samen bij Adeline Software aan de originele LBA-games, die in Europa werden uitgegeven door Electronic Arts.

In 1994 kwam de eerste Little Big Adventure-game uit voor MS-DOS en later kwam de game naar Sony's PlayStation. In 1999 had het eerste deel 500.000 exemplaren verkocht. Het tweede deel werd in 1997 uitgebracht voor Windows en MS-DOS. De afgelopen jaren zijn de games opnieuw uitgebracht door Dotemu op Steam en op GOG . Het eerste deel kwam ook naar Android en iOS .

Op het moment van release waren de games progressief. Het zijn actie-RPG-achtige games met een semi-open wereld, verhaallijn en humor. In het eerste deel worden 3D-personages en objecten gecombineerd met 2D-achtergronden. In het tweede deel werd de buitenomgeving ook in 3D weergegeven, maar de locaties binnen waren 2D met een isometrisch perspectief, net als in de eerste game. De spellen maakten ook gebruik van een autosave-systeem, in een tijd dat handmatig opslaan de norm was.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01